Români arestați împreună cu alte zeci de persoane implicate în 60 de crime. Rețeaua europeană din care făceau parte

0
Publicat:

O rețea criminală - din care făceau parte inclusiv români - acuzată de peste 60 de crime în Europa în ultimii zece ani a fost destructurată printr-o cooperare internaţională declanşată după un val de crime între bande, în Grecia, relatează AFP.

Clanul era implicat în traficul de droguri în întreaga lume. FOTO arhivă Shutterstock
Clanul era implicat în traficul de droguri în întreaga lume. FOTO arhivă Shutterstock

Dezmembrareai reţele a fost anunțată vineri de poliţia elenă.

Înfiinţat în 2010 în Muntenegru, „Clanul Kotor”, implicat în traficul de droguri în întreaga lume, s-a divizat în două grupări rivale, Kavac şi Skaljari, în 2014, după o dispută legată de o operaţiune eşuată de trafic de droguri în Spania.

„Războiul dintre cele două grupări a dus la cel puţin 60 de crime în întreaga Europă”, a declarat şeful poliţiei din Atena, Fotios Douitsis, potrivit AFP, citată de News.ro.

Potrivit poliţiei elene, patru membri, din Serbia şi Muntenegru, au ajuns în Grecia în 2019, în încercarea de a se ascunde, dar au fost ucişi un an mai târziu de membri ai grupării rivale.

Grecia a cerut ajutor din partea Serbiei şi Europol

După ce Grecia a cerut ajutor din partea Serbiei şi Europol, agenţia europeană de aplicare a legii a stabilit că membrii bandei foloseau o aplicaţie pentru a trimite mesaje criptate care se ştergeau singure automat.

Europol şi poliţia din Franţa, Olanda şi Belgia au reușit să obţină acces la aplicaţie şi au găsit dovezi legate de crimele din Grecia, arată sursa citată.

Șeful poliţiei din Atena a lăudat cooperarea şi schimbul de informaţii între autorităţile poliţieneşti europene, evidenţiind Serbia pentru asistenţa sa esenţială.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite