Captură record de cocaină în Spania. Ce metodă au găsit traficanții pentru a ascunde 8 tone de droguri

0
Publicat:

Poliția spaniolă a confiscat opt tone de cocaină ascunse într-un generator de energie fals în portul Algeciras din sudul țării.

Cocaina era ambalată în 7000 de pachete
Cocaina era ambalată în 7000 de pachete FOTO Ministerio de Hacienda

Conform Ministerului Finanțelor din Spania, citat de Euronews, containerul care conținea drogurile fusese transportat din Surinam în Panama și apoi spre Algeciras, o rută aleasă cu grijă pentru a evita detectarea cocainei.

Se aștepta ca acesta să-și continue traseul către Leixoes, un port situat pe coasta nord-vestică a Portugaliei, înainte de a fi transportat pe șosea în Spania.

Cantitatea de cocaină confiscată este una dintre cele mai mari interceptate vreodată în Spania.

Generatorul fals în care drogurile erau ascunse fusese conceput pentru a evita detectarea prin scanare, însă agenții vamali au declarat că au forțat deschiderea structurii metalice după ce au detectat o "cantitate mare de mărfuri perfect aranjate pe paleți".

Atunci au descoperit cele opt tone de cocaină ambalate în 7.000 de pachete.

Autoritățile spaniole au declarat că au reușit să intercepteze cantitatea de droguri în ciuda "sistemului inovator" folosit de traficanți pentru a încerca să evite detectarea prin scanare, precum și a alegerii complicate a rutei.

De asemenea, poliția spune că este pentru prima dată când se confruntă cu o metodă atât de sofisticată de ascundere a unei expedieri ilegale de droguri.

Trei persoane sunt investigate în cadrul anchetei în curs de desfășurare asupra expedierii drogurilor. Una dintre ele, persoana care urma să primească expedierea în Spania, a fost arestată.

Unul dintre cei trei suspecți, care este proprietarul companiei care urma să primească marfa, este în prezent căutat pentru a fi arestat.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite