Partidul cancelarului austriac recunoaște că a blocat accesul României la Schengen din cauza ascensiunii extremei drepte

0
Publicat:

La nivel național, extrema-dreaptă se află pe locul întâi în sondaje, în vreme ce partidul popularilor lui Nehammer se află abia pe locul trei.

Partidul cancelarului Austriei se află pe locul 3 în sondaje
Partidul cancelarului Austriei se află pe locul 3 în sondaje

Reprezentanți din partidul cancelarului austriac Nehammer au prcizat într-un interviu pentru Financial Times că decizia împotriva României și Bulgariei a fost dictată în mare parte de frica de rivalii din Partidul Libertății, potrivit libertatea.ro.

Măsura controversată a guvernului austriac a blocat aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, lucru greu de digerat la nivelul Parlamentului European.

Cu toate acestea, extremiștii sunt pe val în sondajele la nivel național și chiar în cele din statul Austria Inferioară, unde pe 29 ianuarie au loc alegeri regionale extrem de importante pentru guvern.

Sondajele arată că la nivel național, extrema-dreaptă se află pe locul întâi, cu 28%, în vreme ce popularii lui Nehammer s-au prăbușit pe locul trei, cu doar 20%.

Pe locul doi se află social-democrații, cu 25%, arată o sinteză a sondajelor naționale realizată de Politico, potrivit libertatea.ro.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite