Macron i-a întins covorul roșu lui Elon Musk, cu scopul de a asigura investiții de miliarde de euro

0
Publicat:

În calitate de CEO al Twitter, Elon Musk nu are parte de simpatie din partea politicienilor europeni. În calitate de șef al Tesla, este primit cu brațele deschise. Această dinamică a fost afișată din plin luni la Paris, unde unul dintre cei mai bogați oameni din lume a sosit la bordul unei Tesla pentru a se întâlni cu președintele francez Emmanuel Macron, în contextul în care Franța încearcă să atragă investiții în mașini electrice, notează Politico. 

FOTO: EPA-EFE
FOTO: EPA-EFE

„Cu Elon Musk, am vorbit despre capacitatea Franței și despre progresele semnificative în sectorul vehiculelor electrice și al energiei”, a scris Macron pe Twitter.

Cei doi bărbați au discutat despre „mai multe subiecte de interes comun”, a declarat un oficial de la Palatul Elysée după întâlnire, „inclusiv răspunsul european și francez la legea americană de reducere a inflației”.

Vizita lui Musk are loc în contextul în care Macron găzduiește directori executivi din întreaga lume la Château de Versailles pentru summitul anual Choose France, cu scopul de a asigura investiții de miliarde de euro. Summitul este menit să arate dorința țării de a deveni mai atractivă pentru companiile și investitorii străini. La summitul anual, Franța anunță milioane de euro în investiții străine și crearea de locuri de muncă.

Întâlnirea dintre Macron și Musk are loc, de asemenea, la doar câteva zile după ce președintele francez a anunțat primul pas concret al țării sale pentru a contracara pachetul de subvenții ecologice „Buy American” al președintelui american Joe Biden. Săptămâna trecută, Macron a declarat că va adapta măsurile existente care încurajează achizițiile de vehicule ecologice pentru a recompensa în mod specific producătorii europeni până la sfârșitul acestui an, într-un proiect de lege care ar urma să fie prezentat în această săptămână.

„Nu există niciun anunț astăzi, dar sunt foarte impresionat de președintele Macron și de guvernul francez și de modul în care sunt primitori cu industria”, a declarat Musk reporterilor în marja summitului „Alege Franța”, „așa că sunt încrezător că în viitor Tesla va face investiții semnificative în Franța”. 

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite