Lukaşenko: Ucraina încearcă să târască trupele statelor membre ale NATO în conflict

0
Publicat:

Dictatorul Belarusului, Aleksandr Lukașenko, a acuzat joi Ucraina că încearcă "să târască" cu orice preţ NATO în conflictul armat cu Rusia, a transmis agenţia oficială BELTA, preluată de EFE.

Alexander Lukașenko a insistat că  Belarusul a reusit sa evite sa intre în conflicte FOTO AFP
Alexander Lukașenko a insistat că Belarusul a reusit sa evite sa intre în conflicte FOTO AFP

"Toate agenţiile forţelor de securitate remarcă o creştere a numărului de provocări în apropierea frontierei de stat. Ucraina, sub orice pretext, încearcă să târască trupele statelor membre ale NATO în conflict", a susţinut Lukaşenko în cadrul unei reuniuni cu privire la situaţia politico-militară din proximitatea Belarus, conform Agerpres.

În opinia sa, o dovadă în acest sens o reprezintă căderea unei rachete pe teritoriul Poloniei, despre care iniţial Occidentul a crezut că este de provenienţă rusească, însă ulterior a exprimat opinia că dispozitivul ar fi putut fi lansat de Ucraina şi a căzut din greşeală pe teritoriul polonez.

Lukaşenko a insistat că Belarusul "a reuşit până acum să evite ca un adversar potenţial să folosească forţa militară împotriva ţării" sale.

Totuşi, liderul autocrat de la Minsk a cerut agenţiilor de apărare din Belarus să continue să monitorizeze constant orice indiciu privind o posibilă "pregătire a unei agresiuni directe împotriva ţării noastre".

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite