Maria Kolesnikova, lidera opoziției din Belarus, internată la terapie intensivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maria Kolesnikova, una dintre cele trei femei care au condus protestele uriașe din Belarus, din anul 2020, a fost internată la terapie intensivă, în urma unei intervenții chirurgicale.

Maria Kolesnikova. FOTO EPA-EFE
Maria Kolesnikova. FOTO EPA-EFE

Liderul protestului din Belarus, Maria Kolesnikova, încarcerată, se afla marți într-o stare stabilă, dar dificilă, în secția de terapie intensivă a unui spital, după ce a fost supusă unei intervenții chirurgicale, a anunțat contul Telegram al politicianului de opoziție încarcerat Viktor Babariko, scrie Reuters. 

Conform sursei citate, Kolesnikova a fost dusă luni la un spital din orașul Gomel, din sud-estul orașului.

Pe canalul de Telegram s-a scris inițial că există puține informații despre starea acesteia, dar ulterior a descris-o pe Kolesnikova, în vârstă de 40 de ani, ca având o „patologie chirurgicală” și operată, fără a detalia.

Ea se afla într-o „stare stabilă, dificilă”, dar prezenta o oarecare îmbunătățire și urma să fie mutată miercuri din secția de terapie intensivă într-o secție de chirurgie, se arată în comunicat.

Liderul opoziției în exil, Sviatlana Tsikhanouskaya, a scris pe Telegram, descriind raportul inițial al spitalizării sale drept „știri îngrozitoare”.

Kolesnikova, unul dintre liderii protestelor de stradă în masă împotriva lui Lukașenko din 2020, ispășește o pedeapsă de 11 ani pentru ceea ce a spus că sunt acuzații de implicare în revolte în masă.

Kolesnikova a condus campania prezidențială a lui Babariko atunci când a încercat să se opună lui Lukașenko la alegerile prezidențiale din 2020, care au declanșat proteste în masă, zdrobite mai apoi de o represiune violentă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite