Locuitorii rămaşi în Mariupol leşină aşteptând la coadă la mâncare: „ Ajutorul umanitar rusesc este hărţuire şi umilire”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Profimedia (Arhivă)
FOTO Profimedia (Arhivă)

În oraşul Mariupol, situat în sud-estul Ucrainei, între 1.500 şi 2.000 de persoane stau zilnic la coadă pentru a primi ajutor alimentar din partea ocupanţilor ruşi, afirmă Petro Andrişcenko, consilier al primarului ucrainean din Mariupol, potrivit Ukrainska Pravda.

Conform consilierului, oamenii aşteaptă ore întregi în soare, iar unii dintre ei leşină aşteptând să le vină rândul. 

„Oamenii stau la coadă în zadar 6 ore, în căldură”, a declarat oficialul, afirmând că „nu există apă potabilă şi nu se poate găsi nicăieri pe teritoriul „sediului umanitar”.

În ultimele zile, cel puţin 10 persoane au fost transportate la spital în fiecare oră, ca urmare a faptului că au leşinat de căldură şi de foame, conform Ukrainska Pravda

 „Duhoarea care vine de la morgă, aflată la 200 de metri, devine din ce în ce mai intensă pe zi ce trece. Totul pentru a prinde un pachet. Pentru că nu există altă cale de a obţine mâncare. Ajutorul umanitar rusesc este hărţuire şi umilire. Ca orice fac ei în oraş”, a mai scris consilierul pe Telegram.

Mariupolul a fost în centrul unor lupte dramatice încă din primele zile ale desfăşurării „operaţiunii militare speciale”, oraşul fiind devastat în urma atacurilor. Controlul asupra oraşului port de la Marea Azov a fost preluat de forţele invadatoare în 20 mai, când s-a predat ultimul grup de apărători ucraineni aflaţi în combinatul siderurgic Azovstal

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite