Momentul predării ultimilor apărători ai Mariupolului VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luptători ucraineni ieşind din oţelăria Azovstal FOTO EPA-EFE
Luptători ucraineni ieşind din oţelăria Azovstal FOTO EPA-EFE

O serie de filmuleţe înregistrate cu drona şi publicate pe reţelele de socializare arată momentul în care ultimii apărători ai oraşului Mariupol încep să se predea după o rezistenţă de câteva săptămâni în combinatul siderugric Azovstal.

Într-un filmuleţ se poate vedea cum câţiva luptători ucraineni ies din combinat purtând răniţi pe tărgi, iar într-un alt filmuleţ se poate vedea cum aceştia sunt percheziţionaţi de forţe ale Rusiei.

Conform Kievului şi Moscovei, soldaţii grav răniţi - 53 la număr potrivit Kievului, 51 potrivit Moscovei - au fost separaţi de colegii lor şi transportaţi la Novoazovsk oficial pentru asistenţă medicală. Ceilalţi soldaţi au fost urcaţi în autobuze şi duşi la Olenivka. Novoazovsk şi Olenivka sunt două localităţi din regiunea Doneţk controlate în prezent de separatiştii proruşi.

Kievul aşteaptă un schimb de prizonieri, dar Moscova nu pare dispusă spre un astfel de demers. Ba dimpotrivă, deputatul rus Leonid Sluţki a cerut reintroducerea pedepsei cu moartea în ţara sa pentru aplicarea ei împotriva luptătorilor ucraineni din Mariupol.

Kremlinul susţine la rândul său că aceşti soldaţi vor fi trataţi „în conformitate cu normele internaţionale”. Şi totuşi, această asigurare este greu de crezut, în condiţiile în care Moscova nu îşi respectă nici măcar promisiunile şi angajamentele, darămite normele internaţionale.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite