Liderul cecen Ramzan Kadîrov, considerat grav bolnav, susține că ploaia îl revigorează VIDEO

0
Publicat:

Liderul cecen Ramzan Kadîrov, un aliat al lui Vladimir Putin, poate fi văzut într-un clip video cum califică drept „minciuni” informațiile cu privire la înrăutățirea stării sale de sănătate.

Ramzan Kadîrov FOTO Arhivă
Ramzan Kadîrov FOTO Arhivă

Clipul video a fost publicat duminică pe un cont al liderului cecen, dar nu se știe când a avut loc înregistrarea acestuia, relatează AFP.

„Îi sfătuiesc cu tărie pe toți cei care nu pot distinge adevărul de minciuni pe internet să ia puțin aer, să-și pună ideile în ordine”, se arată într-un mesaj atribuit lui Kadîrov care însoțește înregistrarea video.

Zâmbind, Kadîrov se uită la cameră în timp ce merge pe o alee, cu fața totuși vizibil umflată, constată AFP. Nu este exclus ca filmulețul să fi fost înregistrat anterior pentru a fi publicat la momentul oportun.

„Ploaia este minunat de revigorantă”, adaugă mesajul atribuit liderului cecen.

Citând surse din cadrul diasporei cecene și confirmate pentru publicația „Obozrevatel” de serviciile secrete ucrainene, presa de la Kiev a scris vineri despre faptul că Ramzan Kadîrov, susținător al invaziei ruse în Ucraina, s-ar afla în comă din cauza unei boli grave. AFP notează că nu a putut verifica nici aceste informații.

În schimb, Kremlinul nu a făcut niciun comentariu asupra stării de sănătate a lui Kadîrov, care conduce cu o mână de fier Cecenia încă din 2007 sub oblăduirea lui Vladimir Putin.

Cert este că liderul cecen și-a rărit treptat intervențiile și mesajele amenințătoare din jurul invaziei ruse din Ucraina, în condițiile în care era foarte activ în primele luni ale războiului.

O altă informație care a apărut recent este că liderul cecen l-ar fi îngropat de viu pe medicul său personal, Elhan Suleimanov, care a dispărut brusc din public și de pe rețelele sociale deși obișnuia de asemenea să fie foarte activ.

Potrivit unui canal de Telegram conectat la surse din serviciile ruse de securitate, liderul autoritar al Ceceniei l-ar fi pedepsit pe Suleimanov din cauza șubrezirii stării sale de sănătate. Mai exact, Kadîrov și-ar fi acuzat medicul de faptul că l-a otrăvit prin injecțiile pe care i le-a administrat. Suspiciunile i-au fost transmise lui Kadîrov de către „prieteni”, iar liderul cecen a ajuns să creadă în ele.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite