Ramzan Kadîrov este acuzat că l-a îngropat de viu pe medicul său personal

0
Publicat:

Liderul cecen Ramzan Kadîrov este suspectat că l-a îngropat de viu pe medicul său personal pe motiv că acesta l-ar fi otrăvit.

Ramzan Kadîrov FOTO EPA-EFE
Ramzan Kadîrov FOTO EPA-EFE

Potrivit unui canal de Telegram conectat la surse din serviciile ruse de securitate, liderul autoritar al Ceceniei l-a îngropat de viu pe medicul Elhan Suleimanov, fost vicepremier al micuței republici musulmane din Caucazul de Nord, pe care l-a făcut vinovat de șubrezirea stării sale de sănătate. Mai exact, Kadîrov, un acolit al lui Vladimir Putin, și-ar fi acuzat medicul de faptul că l-a otrăvit prin injecțiile pe care i le-a administrat. Suspiciunile i-au fost transmise lui Kadîrov de către „prieteni”, iar liderul cecen a ajuns să creadă în ele.

Canalul respectiv de Telegram nu oferă nicio dovadă în acest sens, dar prezintă informația aproape certă, confirmată de surse apropiate liderului cecen.

„Absolut toată lumea spune că nu este în viață și a murit de o moarte dureroasă. Se vorbește că a fost ucis cu brutalitate, îngropat de viu în pământ”, spune una dintre sursele citate.

Elhan Suleimanov nu a mai fost văzut public de aproape zece luni și nu mai este activ pe rețelele sociale, unde posta în mod frecvent.

Starea de sănătate a lui Ramzan Kadîrov, în vârstă de 46 de ani, a fost sursa mai multor zvonuri în ultimul timp, astfel încât liderul cecen s-a văzut nevoit să le dezmintă susținând că face „drumeții” și rezolvă „probleme importante pentru dezvoltarea republicii”.

Elhan Suleimanov, 49 de ani, a activat timp de câțiva ani în Germania înainte de a deveni medicul personal al lui Kadîrov, în 2014. Acesta era foarte apropiat de liderul cecen, conducând anterior Clinica de Oncologie din Groznîi și Ministerul Sănătății din Cecenia.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite