Lansatoarele americane HIMARS sunt deja puse la lucru în Ucraina VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lansatoare de rachete Himars FOTO Twitter @oleksiireznikov
Lansatoare de rachete Himars FOTO Twitter @oleksiireznikov

Lansatoarele de rachete HIMARS furnizate de SUA au sosit joi în Ucraina şi sunt deja testate şi puse la lucru pe câmpul de luptă, relatează presa ucraineană, publicând imagini cu acestea.

„Operarea a două lansatoare de rachete HIMARS poate fi deja evaluată pe linia frontului”, scrie pe Twitter publicaţia Ukraine 24.

„Ţara naostră a primit rachete capabile să lovească obiective ruseşti aflate la până la 80 km depărtare cu o precizie caracteristică. O asemenea distanţă de foc plasează Himaris dincolo de raza de cuprindere a artileriei ruseşti, în timp ameninţă în mod direct bateriile de artilerie ruseşti”, precizează Ukraine 24.

„Sistemele de tip „HIMARS au sosit în Ucraina. Îi mulţumesc colegului şi prietenului meu (secretarul american al Apărării) Lloyd Austin pentru aceste instrumente puternice”, anunţa joi  într-un mesaj postat pe Twitter ministrul ucrainean al Apărării Oleksii Reznikv.

SUA, Germania şi alte ţări au decis să răspundă solicitării ucrainene cu privire la arme grele, în speciale aceste sisteme de rachete pentru respingerea ofensivei ruse,  în condiţiile în care luptele au devenit concentrate în estul ţării şi încleştările au loc în principal cu artilerie. SUA au trimis patru  sisteme Himars (High Mobility Artillery Rocket System), lansatoare de rachete puternice montate pe blindate uşoare.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite