Germania oferă o nouă subvenție pentru încălzire de 2.000 de euro

0
Publicat:

Familiile din Germania ar putea primi până la 2.000 de euro, pentru a putea să suporte costurile ridicate ale facturilor la încălzire. Subvenția ar urma să fie oferită chiar și după ce TVA-ul la gaz a scăzut. Reglementările sunt încă în curs de negociere.

Cetățenii germani ar putea primi o nouă subvenție pentru costurile la căldură FOTO Arhivă
Cetățenii germani ar putea primi o nouă subvenție pentru costurile la căldură FOTO Arhivă

Guvernul federal a luat deja diferite măsuri, în contextul crizei energetice, pentru a-i ajuta pe consumatori să depășească cu bine perioada grea a iernii. Una dintre ele este reducerea TVA-ului la gaz, de la 19% până la numai 7%. Acum, autoritățile iau în calcul și acordarea unui ajutor suplimentar, care ar putea ajunge până la 2.000 de euro, pentru o familie.

Cetățenii eligibili pentru a primi noua subvenție

Noul ajutor ar trebui să se aplice și gospodăriilor care se încălzesc cu ulei, peleți de lemn sau gaz lichefiat, notează Infranken. Acești consumatori sunt cei care nu au beneficiat, până acum, de subvenţia la prețul energiei electrice și gazelor. Așadar, statul german consideră că aceștia ar trebui să fie scutiți retroactiv, din punct de vedere financiar. Subvenția alocată poate fi în valoare maximă de 2.000 de euro.

Potrivit centrului de consiliere pentru consumatori, reglementările exacte sunt încă în curs de negociere cu landurile federale, prin intermediul cărora se va efectua plata suplimentului. Totuși, cest lucru nu se va întâmpla automat. Cetățenii vor trebui să vină cu dovada: facturile de achiziție de combustibil din perioada ianuarie – decembrie 2022.

Deocamdată însă, nu se știe încă exact cum va arăta și când va fi plătită subvenția. Gospodăriile ar trebui să poată primi un ajuto rde până la 2.000 euro. Cei ale căror facturi sunt de două ori mai mari decât în ​​2021 ar trebui să aibă, de asemenea, dreptul să primească subvenții. În cazul lor, statul vrea să plătească 80% din ceea ce este de două ori costul – „dacă este de cel puțin 100 de euro”, potrivit centrului de consiliere pentru consumatori.

Momentan, nu a fost stabilită o dată de la care ar trebui să înceapă procesul de aplicare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite