Constanța, fără apă caldă și căldură. Care este prețul stabilit de Consiliul Local pentru gigacalorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali ai municipiului Constanța au păstrat prețul gigacaloriei pe care abonații Termoficare Constanța îl vor plăti în iarna 2022/2023. În plus, persoanele cu venituri mici pot beneficia și de subvenție.

Centrala CET Constanța FOTO: Călin Gavrilaș
Centrala CET Constanța FOTO: Călin Gavrilaș

Prețul energiei termice pentru populație aprobat vineri, 21 octombrie, de către Consiliul Local al Municipiului Constanța pentru sezonul rece care urmează, va fi de 450,00 lei/GCal inclusiv TVA (echivalent a 386,93 lei/MWh inclusiv TVA) - același ca în iarna precedentă.

Autoritatea publică locală sprijină populația racordată la sistemul municipal alocând o subvenție substanțială la energia termică, așa încât costurile populației cu încălzirea să fie suportabile. Totodată, persoanele cu venituri mici pot depune cereri la locațiile indicate de Primăria Constanța pentru a beneficia de ajutoarele pentru încălzirea locuințelor”, transmit reprezentanții Termoficare Constanța.

Probleme cu furnizorul de agent termic

Societatea de termoficare susține că, din cauza lipsei resurselor financiare, Electrocentrale Constanța SA nu și-a putut onora obligația achitării în avans a gazelor naturale utilizate la prepararea agentului termic, așa cum s-a stabilit prin Ordonanța Guvernului nr. 27/2022.

În consecință, aceasta a oprit producerea agentului termic în CET Palas. „Pentru a asigura lichiditățile necesare achitării gazelor naturale în perioada următoare, Termoficare Constanța SRL va achita către furnizorul de gaz un avans din subvenția la căldură aprobată de municipalitate în ședința de vineri”, adaugă reprezentanții companiei Termoficare Constanța.

Oprirea furnizării energiei termice în aceste zile, spun în continuare cei de la Termoficare Constanța, facilitează executarea lucrărilor de modernizare a rețelei de transport într-un ritm mai accelerat și permite repararea avariilor depistate în urma probelor la rece, astfel încât infrastructura termică să fie pregătită pentru începerea furnizării căldurii.

Până la reluarea furnizării producerii de energie termică în CET Palas, perioadă pe care o dorim cât mai scurtă, suntem puși în imposibilitate să vă furnizăm apă caldă de consum. Pe măsură ce Electrocentrale Constanța SA ne va pune la dispoziție informații cu privire la repornirea CET Palas, vi le vom comunica”, adaugă Termoficare Constanța SRL.

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite