Furtuna a făcut prăpăd într-o provincie italiană. Mai multe poduri au fost distruse de ape VIDEO

0
Publicat:

Vremea extremă a lovit, în acest weekend, în provincia italiană Bolzano, cunoscută și sub numele de Tirolul de Sud. Ploile torențiale și vânturile puternice au provocat pagube materiale însemnate.

Mai multe poduri au fost distruse de viitură FOTO Captură video
Mai multe poduri au fost distruse de viitură FOTO Captură video

Autoritățile din regiune au raportat că operațiunile de curățare a zonelor afectate au început încă de duminică dimineață, în urma unei furtuni scurte, dar deosebit de violente, informează DPA.

Mai multe poduri au fost grav afectate de apele revărsate în urma furtunii, iar în nord-estul Italiei, în Munții Dolomiți, o alunecare de teren a fost raportată mai jos de Pasul Gardena.

Pagube materiale semnificative

Localitatea Olang, situată în apropiere de granița cu Austria, a fost puternic lovită de ploi torențiale, iar pârâurile s-au transformat în râuri agitate, distrugând mai multe poduri din lemn. Echipajele locale de pompieri au intervenit pentru a gestiona situația, iar unele drumuri au fost blocate din cauza noroiului acumulat.

În imaginile video, publicate pe rețelele de socializare se pot observa trei poduri care au fost pur și simplu smulse de apele învolburate după ce pârâul Furkelbach a ieșit din matcă.

Într-un incident separat, o alunecare de teren la aproximativ 3 kilometri sud de Pasul Gardena a distrus mai multe mașini aflate într-o parcare. Din fericire, nu au fost raportate victime, în urma acestui incident.

Meteorologul Dieter Peterlin a oferit informații suplimentare despre intensitatea fenomenelor meteo. În Valea Pust (Pustertal), s-au înregistrat precipitații de aproximativ 50 de litri pe metru pătrat în doar două ore, acompaniate de aproximativ 500 de fulgere. Acesta a emis și o avertizare că alte furtuni sunt de așteptat în zonă, până marți.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite