Finlanda suspendă legăturile feroviare cu Rusia, închizând astfel una dintre ultimele rute de transport public pentru ruşi către UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul finlandez al managementului proprietăţilor de stat: Continuarea traficului Allegro în Rusia nu mai este potrivită din punctul de vedere al operatorului naţional Foto: Pixabay
Ministrul finlandez al managementului proprietăţilor de stat: Continuarea traficului Allegro în Rusia nu mai este potrivită din punctul de vedere al operatorului naţional Foto: Pixabay

Operatorul naţional al căilor ferate din Finlanda va suspenda luni serviciile între Helsinki şi oraşul Sankt Petersburg din Rusia, închizând una dintre ultimele rute de transport public pentru ruşi către Uniunea Europeană.

Trenurile din Rusia către capitala Finlandei, Helsinki, au fost pline de ruşi de la invadarea Ucrainei şi după ce închiderile reciproce ale spaţiului aerian au întrerupt legăturile de zbor între Rusia şi Uniunea Europeană, conform Reuters.

Având în vedere sancţiunile impuse Rusiei, operatorul VR a primit instrucţiuni din partea statului că nu mai este potrivit să menţină serviciul către Sankt Petersburg, cunoscut sub numele de Allegro, a declarat şeful VR trafic pasageri, Topi Simola, vineri într-un comunicat. 

„Suspendăm traficul pentru moment”, a spus Simola. 

Trenurile din Rusia către Helsinki, capitala Finlandei, au fost pline de ruşi de când a început invazia Ucrainei, pe care Rusia o numeşte „o operaţiune specială”, iar închiderile reciproce ale spaţiului aerian au întrerupt conexiunile de zbor dintre Rusia şi Uniunea Europeană.

Graniţa dintre Finlanda şi Rusia rămâne deschisă pentru traversări cu maşina personală.

Ministrul finlandez al managementului proprietăţilor de stat Tytti Tuppurain a declarat că unul dintre motivele menţinerii serviciilor de tren până acum a fost să permită finlandezilor care locuiesc în Rusia să se întoarcă în Finlanda.

„Acum este evident că situaţia s-a schimbat pentru Allegro (trenurile) şi continuarea traficului Allegro nu mai este potrivită din punctul de vedere al operatorului naţional”, a adăugat ea.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite