Emmanuel Macron îl apără pe Gérard Depardieu și spune că este ținta unei „vânători“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele francez, Emmanuel Macron ,crede că celebrul actor Gérard Depardieu, acuzat de viol, a devenit pe nedrept subiectul unui val de ură. Actorul se confruntă cu un val de învinuiri sexiste, conform TheGuardian.

Gerad Depardieu la o conferință de presă.
Gerad Depardieu se confruntă cu un val de acuzații Foto: Getty Images

Macron nu împărtășește opiniile acuzatorilor lui Depardieu

„Nu mă veți vedea niciodată participând la o vânătoare de oameni”, a declarat Macron postului de televiziune France 5 când a fost întrebat despre posibilitatea de a-i retrage actorului o distincție de stat. „Urăsc genul acela de lucruri”, a adăugat el, spunând că „nu îi iei cuiva Legiunea de Onoare pe baza unui raport”.

Distincția, cea mai prestigioasă pe care guvernul o poate acorda și pe care Depardieu a primit-o în 1996, „nu este un instrument moral”, a mai spus Macron, adăugând că actorul „face Franța mândră” și că el însuși este „un mare admirator” al actorului.

Săptămâna trecută, ministrul culturii, Rima Abdul Malak, a afirmat că comentariile actorului aduc rușine Franței și că Marea Cancelarie a Legiunii de Onoare va iniția o „procedură disciplinară” pentru a decide dacă să îi retragă distincția.

Un reportaj televizat lansat luna aceasta a readus acuzațiile în atenție și a reînviat dezbaterea despre sexism în cinematografia franceză

Postul France 2 l-a arătat pe actor într-o călătorie în Coreea de Nord în 2018, făcând în mod repetat comentarii sexuale explicite în prezența unei interpretă și sexualizând o fetiță care călărea un cal.

De la difuzarea documentarului, familia sa a denunțat o „conspiratie fără precedent” împotriva lui.

Depardieu, o emblemă a cinematografiei franceze cu peste 200 de filme la activ, a fost acuzat de viol în 2020 și de hărțuire sexuală și agresiune sexuală de mai mult de o duzină de femei.

Depardieu a negat acuzațiile de viol și agresiune sexuală printr-o scrisoare deschisă publicată în Le Figaro în octombrie. „Niciodată, dar absolut niciodată, nu am abuzat o femeie”, a scris actorul. „În fața curții media, în fața linsajului care mi s-a rezervat, am doar cuvântul meu pentru a mă apăra”.

În weekend, o municipalitate din Belgia i-a retras lui Depardieu titlul de cetățean de onoare, la câteva zile după ce provincia canadiană Quebec i-a retras cea mai înaltă distincție pentru comentariile sale „scandaloase” la adresa femeilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite