David Kozak, atacatorul din Praga, voia să își arunce casa în aer. Cum a fost posibil să obțină permis de port armă VIDEO

0
Publicat:

David Kozak, tânărul de 24 de ani care a îndoliat Praga, a fost tratat pentru probleme psihice. Cu toate acestea, a obținut permis de port armă.

Atacatorul ar fi fost tratat recent pentru probleme psihice, a scris o publicație cehă. În ciuda acestui fapt, a putut să primească adeverința medicală necesară permisului de port-armă și în ultimele luni a înregistrat, pe numele lui, mai multe arme puternice.

David Kozak a fost inspirat de masacre similare comise în străinătate, a precizat șeful poliției. El a deschis focul joi după-amiază din clădirea principală a Facultăţii de Filosofie a Universităţii Karolinska (Carolină) asupra Pieţei Jan Palach, ucigând 14 persoane şi rănind alte 25.

Imagine cu presupusul atacator de la Universitatea din Praga FOTO War Reports via Twitter
Imagine cu presupusul atacator de la Universitatea din Praga FOTO War Reports via Twitter

Atacatorul era originar dintr-un sat situat la 21 de kilometri de Praga. Acesta era student al Facultăţii de Filosofie, după ce obţinuse o licenţă în istorie şi studii europene, urmată de un master în istorie, mai exact în istoria Poloniei. Era un student cu rezultate foarte bune.

Poliția a mai anunțat că tatăl suspectului a fost găsit mort în cursul zilei de joi, în localitatea Houstoun.

Republica Cehă a declarat, sâmbătă, zi oficială de doliu pentru victimele atacului armat de la Universitatea Karolinska din Praga comis în această săptămână. Steagurile au fost coborâte în bernă pe clădirile publice şi panglici negre ataşate. Prim-ministrul Petr Fiala a chemat la un minut de reculegere la amiază.

Multe evenimente prilejuite de sărbătorile de iarnă au fost anulate şi televiziunea de stat difuza un program special.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite