Atacatorul din Praga deținea un canal Telegram în limba rusă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În postările sale, David Kozak a spus că intenționează să comită o crimă în masă și a susținut că a decis să efectueze atacul armat după două tragedii similare petrecute în Rusia.

Imagine cu atacatorul. Foto: Arhiva Adevărul
Imagine cu atacatorul. Foto: Arhiva Adevărul

Bărbatul care a comis atacul armat de la Facultatea de Filosofie a Universității Carolină din Praga, în care au fost ucise 15 persoane, deținea un canal Telegram în limba rusă. Acolo el a împărtășit planurile pentru o crimă în masă, arată site-ul ziarului Hospodářské noviny .

Studentul de 24 de ani David Kozak, care s-a sinucis și a comis atacul armat, a folosit canalul său de Telegram ca jurnal personal. În postările sale, el a spus că intenționează să comită crime în masă și a susținut că a decis să efectueze atacul după ce a văzut două tragedii similare petrecute în Federația Rusă, la Kazan și Bryansk.

Canalul său de Telegram a fost creat pe 9 decembrie. Ultima intrare este din 19 decembrie. Poliția verifică autenticitatea acesteia. Potrivit experților citați de ziar, conținutul înregistrărilor și dezvoltarea lor ulterioară sunt similare cu conturile de pe rețelele de socializare ale altor persoane care au comis crime similare atacului armat de la Praga, din Europa, din ultimii ani.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite