Cine este atacatorul din Praga. Ar putea fi vinovat și pentru moartea altor două persoane, găsite fără viață săptămâna trecută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul care a comis atacul armat de la Facultatea de Filosofie a Universității Carolina din Praga, în care au fost ucise 15 persoane, este suspect de moartea a încă două persoane.

Imagine cu presupusul atacator de la Universitatea din Praga FOTO War Reports via Twitter
Imagine cu presupusul atacator de la Universitatea din Praga FOTO War Reports via Twitter

David Kozak, studentul în vârstă de 24 de ani de la Facultatea de Arte a Universității Carolină, a fost inspirat de masacre similare comise în străinătate, a precizat șeful poliției.

Atacatorul era originar dintr-un sat situat la 21 de kilometri de Praga. Poliția a mai anunțat că tatăl suspectului a fost găsit mort în cursul zilei de joi, în localitatea Houstoun.

Autoritățile cehe au declarat în această seară că atacatorul de la universitatea din Praga ar putea fi responsabil pentru moartea a două persoane, găsite fără viață săptămâna trecută în pădurea Klánovice de lângă capitala Cehiei. 

Este vorba despre un bărbat și fetița lui. Potrivit poliției, suspectul și-ar fi ales victimele la întâmplare.

Cu Poliția pe urme

Împuşcăturile au început jurul orei locale 15.00 (14.00 GMT), joi, la clădirea Facultăţii de Arte a Universităţii Caroline din centrul capitalei Cehiei. A lipsit puțin ca masacrul să fie împiedicat: la ora 14.00 când Kozak trebuia să ajungă la un curs la Universitate, autoritățile au ordonat evacuarea clădirii unde se știa că acesta urma să vină.

S-a dovedit însă că individul a ales să meargă într-o altă aripă a Universității: cu fața acoperită de o cagulă şi îmbrăcat în negru, atacatorul de 24 de ani a intrat în sediul Facultății de artă și Filozofie având în mâini o armă cu lunetă.

Sâmbătă, zi de doliu național

Cehia a declarat că sâmbătă va fi zi de doliu naţional după ce un bărbat înarmat a ucis 14 persoane şi a rănit alte 25 la o universitate din Praga, potrivit BBC.

Premierul ceh Petr Fiala a afirmat: ”Suntem cu toţii şocaţi de această faptă îngrozitoare. Este greu să găseşti cuvinte să exprimi condamnarea, pe de-o parte, şi, pe de alta, durerea şi suferinţa pe care întreaga noastră societate le simte în aceste zile, înainte de Crăciun”.

El a declarat că sâmbătă va fi zi de doliu, adăugând că steagurile vor fi arborate în bernă pe toate clădirile publice şi va fi ţinut un moment de reculegere, la miezul zilei.

Multe evenimente sportive şi culturale au fost anulate.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite