Bulgaria îşi sfătuieşte cetăţenii să părăsească Rusia

0
0

Bulgaria şi-a sfătuit cetăţenii din Rusia să plece şi a recomandat să nu călătorească în interiorul acestei ţări, Ministerul de Externe de la Sofia justificând anunţul prin „situaţia complicată”.

Bulgaria și-a sfătuit cetățenii să părăsească teritoriul Fedrației Ruse FOTO Arhivă
Bulgaria și-a sfătuit cetățenii să părăsească teritoriul Fedrației Ruse FOTO Arhivă

  Cetăţenii bulgari ar trebui să ia în considerare să părăsească Rusia rapid prin toate mijloacele de transport disponibile, a precizat ministerul într-un comunicat transmis marţi.

Bulgarii care rămân în Rusia sunt îndemnaţi să fie mai vigilenţi şi să evite locurile cu adunări mari de oameni.

Bulgaria a condamnat războiul dus de Rusia în Ucraina şi a precizat că nu va recunoaşte referendumurile de anexare, amplu criticate, din regiunile ucrainene controlate de forţele ruse.  

Ce se întâmplă în Rusia

După decretarea mobilizării parțiale pentru războiul din Ucraina, bărbații din Rusia au preferat să fugă din țara lor decât să fie mobilizați pentru războiul din Ucraina. 

De asemenea, China și India, țări care au relații bune cu Rusia, i-au solicitat lui Vladimir Putin să negocieze cât mai repede încheierea războiului din Ucraina, început în luna februarie a acestui an. 

Rusia a fost izolată în cadrul Adunării Generale ONU, în care nicio țară importantă nu i-a luat apărarea. Inclusiv China și Rusia, cunoscuți aliați ai Rusiei, i-au cerut liderului de la Kremlin să grăbească negocierile pentru încheierea războiului din Ucraina.

După o săptămână de presiuni în cadrul Adunării Generale a Națiunilor Unite, ministrul de externe al Rusiei a susținut un discurs în care a mustrat vehement națiunile occidentale pentru ceea ce el a numit o campanie „grotescă” împotriva rușilor. Însă nicio națiune importantă nu s-a aliat cu Rusia nici măcar vechiul partener - China, care, cu doar câteva zile înainte de invazia din februarie a Ucrainei, promisese o legătură „indestructibilă” cu președintele Vladimir Putin.

În același timp puterile occidentale analizează noi sancțiuni după ce Putin a chemat rezerviștii la acțiune și a amenințat că va folosi armele nucleare. De asemenea, au refuzat să recunoască rezultatele referendumurilor privind anexările făcute de Rusia care au loc în teritoriile ocupate.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite