Furie în Rusia din cauza mobilizării. Mamă îndurerată: „Nu faceți asta! Nu vreau să omoare!” VIDEO

0
Publicat:

După decretarea mobilizării parțiale pentru războiul din Ucraina, într-unul din centrele de recrutare, situat în orașul Nalcik, o femeie de origine rusă le solicita oficialilor să-și trimită ei pe front copiii, nu ea pe al ei.

261.000 de ruși au preferat să fugă decât să fie trimiși pe front. Foto: Captură video/Twitter
261.000 de ruși au preferat să fugă decât să fie trimiși pe front. Foto: Captură video/Twitter

Dacă fiul tău ar fi trimis acolo poate te-aș asculta", a strigat o femeie către un funcționar. 

Nu doresc nimănui să fie în situația asta", a fost răspunsul bărbatului. 

De asta îi trimiteți acolo pe copiii ăștia? Aduceți-i înapoi", a mai adăugat femeia. 

Un alt bărbat a afirmat că legile federale trebuie respectate, după care femeia strigă: „Nu ne luați copiii sub controlul vostru! Nu îi luați! Nu faceți asta! Nu! Nu vreau să omoare oameni! Nu mă atingeți!". 

Unii dintre tinerii din regiunea Rostov au decis să se căsătorească înainte de a pleca pe front, sperând că se vor întoarce. 

Este înspăimântător. Mi-e frică de ceea ce le este frică tuturor. Cel mai important lucru este ca el să se întoarcă viu și sănătos", a afirmat o tânără, în timp ce plângea. 

Sunt sigur de asta. Mă voi întoarce viu și sănătos. O să fie în regulă. Sunt sergent în rezervă. Am primit ieri ordinul de înrolare. Un bărbat a venit și mi l-a dat. Mama era nemulțumită, dar ce am putea face, trebuie să ne apărăm țara. Frica este un lucru. Cel mai important lucru este să înving frica. Mă tem doar pentru familia mea. Au inimile frânte. Nu mă tem pentru mine. Este voia lui Dumnezeu. Ce aș putea să simt?! Nu putem fugi nicăieri de aici. Dacă trebuie să faci ceva, atunci vei face", a declarat un tânăr, care se afla chiar lângă ea. 

Aproximativ 261.000 de bărbați din Rusia au preferat să fugă din țara lor decât să fie mobilizați pentru războiul din Ucraina. Este vorba de o cifră constatată până sâmbătă seara de către FSB. 

Noi, la fel ca mulți alții, ne temem că împotriva voinței noastre ne-ar putea aduna să mergem să omorâm oameni pașnici, într-o țară pașnică, în Ucraina. Suntem complet împotriva acestui război și îl numim așa cum este: nu este nicio operațiune specială", a declarat un bărbat.   

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite