Bild: la Berlin, 10 persoane au fost reținute la evenimentele dedicate Zilei Victoriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vizitatorii au putut aduce panglici Sf. Gheorghe în zona memorială, care sunt interzise la sărbători.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Poliția din Berlin a reținut 10 persoane pentru încălcarea regulilor stabilite în timpul evenimentelor comemorative cu ocazia împlinirii a 79 de ani de la Victoria în Marele Război Patriotic, relatează ziarul Bild.

Pe 8 și 9 mai, câteva sute de oameni au venit la memoriale sovietice din Treptower Park și Tiergarten pentru a-i onora pe cei căzuți. Poliția de la intrări a verificat vizitatorii pentru prezența simbolurilor și obiectelor interzise. În unele cazuri, după cum subliniază publicația, regulile au fost încălcate.

Vizitatorii au putut aduce panglici Sf. Gheorghe în zona memorială, panglici care sunt interzise la sărbătorile din Berlin. Unii, potrivit Bild, au insultat poliția.

Anterior, poliția din Capitala Germaniei a interzis steaguri, bannere, panglici de Sfântul Gheorghe, purtarea uniformelor militare și elementele sale, simbolurile V, Z și alte simboluri legate de conflictul din Ucraina, la sărbătorile Zilei Victoriei de la memorialele sovietice. Interdicția se aplică marșurilor și cântecelor militare, „în special tuturor variantelor „Războiului Sfânt”, steagurilor cu stemele URSS, Belarus, Cecenia, simbolurilor asociate cu regiunile Crimeea, RPD, LPR, Herson și Zaporojie.

În plus, aprobarea deschisă a acțiunilor Rusiei în Ucraina este interzisă.

Restricțiile nu se aplică membrilor delegațiilor diplomatice și „altor persoane privilegiate”. Veteranii din cel de-al Doilea Război Mondial au voie să poarte o uniformă militară și elementele acesteia, precum și panglica Sf. Gheorghe.

Simbolurile rusești sunt permise numai ca parte a coroanelor, florilor și altor articole destinate depunerii. Regulile se aplică de la 06:00 (07:00 ora Bucureștiului) pe 8 mai până la 22:00 (23:00 ora Bucureștiului) pe 9 mai la trei memoriale sovietice din Berlin - în parcul Treptower, în cartierele Tiergarten și Pankow.

Partea rusă a condamnat ferm interzicerea expunerii drapelului și simbolurilor ruse asociate Zilei Victoriei și a cerut anularea acesteia. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite