Berlinul trimite peste 350 de generatoare electrice Ucrainei, ca ajutor, după ce infrastructura energetică a fost grav afectată de loviturile rușilor

0
0

Germania a anunțat că va sprijini Ucraina cu furnizarea a peste 350 de generatoare de energie electrică. Anunțul urmează distrugerii infrastructurii energetice de către atacurile rusești.

Infrastructura energetică a Ucrainei a fost grav avariată de atacurile rusești Foto: Arhivă
Infrastructura energetică a Ucrainei a fost grav avariată de atacurile rusești Foto: Arhivă

Cancelarul german Olaf Scholz l-a asigurat pe Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, că Germania va ajuta suplimentar Ucraina și în domeniul energiei.

Scholtz "a condamnat continuarea bombardamentelor şi a asigurat Ucraina de un sprijin suplimentar pe termen scurt", a declarat Steffen Hebestreit, purtătorul de cuvânt al guvernului german citat de Agerpres.

Ajutorul german pentru energie a ajuns până în prezent la 56 de milioane de euro, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Scholz a reafirmat sprijinul continuu al Germaniei pentru Ucraina, inclusiv în domeniul apărării aeriene şi al reconstrucţiei pe termen lung, a mai spus acesta.

Din octombrie, Rusia a întețit atacurile cu rachete care vizează infrastructura energetică a Ucrainei.

Potrivit declarațiilor oficiale ale guvernului ucrainean, între 25 şi 30% din această infrastructură a fost avariată. Situația este disperată. 

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a dat de înțeles la începutul acestei săptămâni că atacurile au fost consecința refuzului Ucrainei de a negocia cu Rusia.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri