Primarul Kievului afirmă că militarii vor să simtă atmosfera sărbătorilor: Nu-i putem permite lui Putin să ne fure Crăciunul

0
0

În mai multe cartiere din Kiev vor fi instalați pomi de Crăciuni, inclusiv în Piața Sofia, dar cu toate acestea, în acest an nu vor avea loc evenimente publice și concerte, a anunțat primarul capitalei Ucrainei, Vitali Kliciko, într- un interviu acordat RBC-Ucraina.

Vitali Kliciko: Nimeni nu va anula Anul Nou și Crăciunul, FOTO EPA-EFE
Vitali Kliciko: Nimeni nu va anula Anul Nou și Crăciunul, FOTO EPA-EFE

Vitali Kliciko a menționat că ține legătura zilnic cu militarii forțelor armate ucraineane și că aceștia au spus că și-ar dori să vadă un pom de Crăciun la Kiev și copiii lor să simtă că vine de Anul Nou.

Înțelegem că evenimentele în masă sunt interzise în timp de război. Și nu se vor organiza sub nicio formă. Dar nimeni nu va anula Anul Nou și Crăciunul, iar atmosfera Anului Nou ar trebui să fie acolo. Nu-i putem permite lui Putin să ne fure Crăciunul. În ciuda opiniilor diferite din partea diferitelor părți - indiferent dacă este necesar sau nu - am apelat la o firmă, care a fost de acord  ca fără să primească bani de la buget, ci din fonduri proprii, să instaleze brazi de Crăciun fără patosul specific Anului Nou", a spus Kliciko.

Primarul Kievului a menționat că în mai multe cartiere din oraș, inclusiv în Piața Sofia vor fi instalați brazi de Crăciun.

„Fără evenimente de amploare, fără programe artistice, fără fast-food. Va fi instalat doar un brad care să le amintească copiilor noștri de spiritul Anului Nou. Nu vrem să-l luăm pe Sfântul Nicolae de la copii..." a adăugat Kliciko.

Vitali Kliciko afirma recent, într-un interviu pentru ziarul german Bild, că urmează o iarnă grea pentru trei milioane de locuitori din Kiev, din pricina distrugerii de către forțele invadatoare ruse a infrastructurii. 

Reamintim că aproximativ 600.000 de locuinţe din Kiev au rămas fără electricitate miercurea trecută trecută după ce Moscova a bombardat instalaţiile energetice ucrainene. Vineri, președintele ucrainean Volodimir Zelenski afirma că în continuare existau întreruperi la peste şase milioane de gospodării, faţă de aproape 12 milioane anunțate miercuri. Pe lângă Kiev, cele mai afectate provincii erau: Odessa (sud), Liov, Viniţa (vest) şi Dnipropetrovsk (centru-est).

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri