Alex Murdaugh, avocatul care și-a ucis soția și fiul, a mai primit o condamnare: 40 de ani de închisoare

0
Publicat:

Criminalul Alex Murdaugh a primit luni o nouă condamnare la închisoare, de data aceasta la un tribunal federal, unde a primit o sentință de 40 de ani de închisoare după ce a pledat vinovat pentru o serie de infracțiuni financiare, printre care conspirație, fraudă și spălare de bani, potrivit CNN.

 Alex Murdaugh și-a aranjat propria asasinare. FOTO Captură video YouTube
Alex Murdaugh și-a aranjat propria asasinare. FOTO Captură video YouTube

Sentința federală, care include și un ordin prin care Murdaugh este obligat să plătească peste 8,7 milioane de dolari ca despăgubire victimelor sale, va fi aplicată concomitent cu cei 27 de ani pe care îi ispășește deja supă ce a pledat vinovat în fața instanța de stat pentru un comportament similar.

În ambele dosare, anchetatorii au analizat o multitudine de scheme prin care avocatul, ulterior exclus din barou, a fraudat cu milioane de dolari clienții săi.

Cele două sentințe amintite se adaugă altor două sentințe consecutive de închisoare pe viață fără eliberare condiționată pe care Murdaugh, în vârstă de 55 de ani, le-a primit în urmă cu un an pentru uciderea soției sale, Maggie, și a fiului său de 22 de ani, Paul - crime pe care procurorii statului le-au prezentat ca fiind o încercare disperată de a distrage atenția și de a întârzia investigațiile privind infracțiunile sale financiare.

Murdaugh nu a recunoscut niciodată crimele, dar a recunoscut că se face vinovat de fraudă.

Și-a justificat infracțiunile economice spunând că a crezut că unele dintre lucrurile pe care le-a făcut s-au datorat dependenței de opioide. 

„Sunt literalmente plin de tristețe și sunt plin de vinovăție pentru lucrurile pe care le-am făcut oamenilor la care țin atât de mult", i-a spus Murdaugh judecătorului, cu puțin timp înainte de pronunțarea sentinței.

În septembrie anul trecut, Alex Murdaugh a pledat vinovat  la 22 de acuzații federale, printre care conspirație pentru comiterea de fraudă electronică și fraudă bancară, fraudă electronică, fraudă bancară și spălare de bani.

Sentința pronunțată de de la Tribunalul Districtual al SUA a depășit pedeapsa de 30 de ani de închisoare recomandată de procurorii federali. 

Amintim că, de la uciderea brutală a soției sale, Maggie, și a fiului său, Paul, în luna iunie a anului 2021, o serie de evenimente ciudate și tragice au contribuit la căderea spectaculoasă a lui Murdaugh. 

Ulterior, Murdaugh a recunoscut că și-a aranjat propria asasinare, astfel încât fiul său supraviețuitor, Buster, să poată încasa banii din asigurarea de viață.

Moartea soției și fiului său a rămas un mister, inițial, autoritățile nu au făcut nicio dezvăluire cu privire la acest caz. Ulterior, în luna iulie a anului 2022, Murdaugh a fost arestat. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite