Misterul unei crime teribile, dezlegat după 30 de ani. Ucigașul unei bătrâne a fost identificat prin teste ADN

0
Publicat:

După 30 de ani de mister, autorul unei crime teribile din SUA a fost identificat. Autoritățile au reușit să stabilească pe baza testelor ADN cine a ucis cu sălbăticie o bătrână de 84 de ani, în anul 1995.

Testul ADN au condus la identificarea criminalului FOTO Shutterstock
Testul ADN au condus la identificarea criminalului FOTO Shutterstock

O femeie de 84 de ani a fost ucisă cu brutalitate în urmă cu aproape 30 de ani. Progresele ADN au condus poliția la vecinul ei, relatează CNN.

Timp de mai bine de două decenii, uciderea brutală a lui Wilma Mobley, în vârstă de 84 de ani, a rămas un caz nerezolvat.

Mobley a fost găsită moartă în Jerome, Idaho, la 10 august 1995, fiind strangulată și atacată cu un "instrument de tip topor", spun autoritățile.

Poliția a identificat mai mulți potențiali suspecți, dar nu a avut niciodată suficiente dovezi pentru a concluziona că unul dintre ei este responsabil de fapta oribilă. Acest lucru s-a schimbat în acest an, când noi progrese și ADN-ul colectat din lenjeria intimă a lui Mobley în momentul uciderii sale au condus autoritățile către vecinul ei, a anunțat miercuri șeful poliției din Jerome într-un comunicat de presă.

A fost unul dintre cei trei posibili suspecți

Suspectul, Danny Lee Kennison, s-a sinucis în locuința sa din Filer, Idaho, în 2001, a declarat șeful poliției, Duane Rubink.

Kennison a fost unul dintre cei trei posibili suspecți pe parcursul anchetei, a declarat șeful poliției, dar, în lipsa unor dovezi concludente, cazul a rămas nerezolvat.

Autoritățile au continuat să revină la el, cerând ajutorul FBI și al laboratorului poliției de stat din Idaho pentru a ajuta la prinderea ucigașului, a declarat Rubink.

În vara anului 2022, un nou detectiv a revizuit cazul și probele care au fost colectate în momentul crimei și a trimis obiectele la laboratorul medico-legal al poliției de stat pentru testare în martie 2023.

În cele din urmă, rezolvarea în acest caz a venit săptămâna aceasta, când tehnicienii de laborator ai poliției statale au raportat că au găsit o "cantitate semnificativă de profil ADN" care se potrivește cu profilul lui Kennison. Urma a fost prelevată pe o enjeria de corp a lui Mobley care a fost trimisă pentru testare, a declarat șeful poliției.

"Progresele în știința ADN au puterea de a dezvălui adevărul chiar și după ani de incertitudine", a declarat poliția statului Idaho într-o postare pe Facebook. "Știința, atunci când este combinată cu o dedicare neobosită pentru investigații, poate dezlega mistere și poate aduce o concluzie victimelor și familiilor acestora."

Cazul a fost închis

Kennison și Mobley erau vecini în momentul uciderii ei, dar nu aveau o relație personală, potrivit poliției.

"Având în vedere cantitatea de ADN care se potrivește cu Kennison, excluzând ceilalți suspecți menționați în dosarul cazului și nefiind prezent niciun alt profil ADN, Departamentul de Poliție din Jerome închide acest caz", a declarat Rubink.

Detectivul care a preluat cazul s-a întâlnit marți cu membrii familiei și le-a dat vestea, a precizat poliția.

"Departamentul de Poliție din Jerome le mulțumește ofițerilor, detectivilor și procurorilor care au lucrat la acest caz de-a lungul anilor și care au ajutat la conservarea probelor care erau disponibile pentru acest test", a adăugat Rubink.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite