Ţine în frâu colesterolul prin alimentaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consumaşi la micul dejun, fulgii de ovăz ajută la menţinerea colesterolului în limitele normale
Consumaşi la micul dejun, fulgii de ovăz ajută la menţinerea colesterolului în limitele normale

Ştiai că 30% dintre semenii tăi au un nivel ridicat de colesterol şi se expun riscului unui atac de cord? Pentru a nu te număra printre ei află cum poţi reduce colesterolul prin alimentaţie.

Dacă te linişteşte gândul că doar medicamentele te fac să uiţi de colesterolemie, atunci ar trebui să ştii că dieta neechilibrată, cu multe grăsimi saturate din unt, sosuri şi prăjeli, ca şi lipsa mişcării te pot face să pierzi terenul câştigat prin tratament.

Explicaţia este simplă: sângele are nevoie de antioxidanţi, aşa cum sunt pectina şi vitaminele C şi E, pentru a anula radicalii liberi. Numai aşa colesterolul nu se va depune pe artere.

Cerealele şi vegetalele

Fulgii de ovăz la micul dejun şi gustările cu legume, îndeosebi fasole, şi cu fructe pline de vitamina C menţin colesterolul la nivelul normal, adică sub 200 mg/dl.

Află care sunt alimentele care reduc colesterolul pe clicksanatate.ro

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite