Superalimentul care scade tensiunea arterială, ajută digestia și sistemul nervos. Este unul dintre cei mai sănătoși îndulcitori naturali
0Acest fruct are proprietăți antioxidante, antiinflamatoare si antibacteriene. De asemenea, are efect benefic asupra sistemului circulator si reduce riscul de aparitie a bolilor de inimă.

Deși sunt mai scumpe decât fructele uscate, cum ar fi stafidele, curmalele sunt foarte dulci încât o cantitate mică este suficientă, potrivit telegraph. De asemenea, au un termen de valabilitate îndelungat, astfel încât puteți savura una sau două și apoi să păstrați restul într-un borcan, gata să le folosiți ca o gustare.
Beneficiile curmalei pentru sănătate
1. Curmalele susțin sănătatea inimii
În calitate de carbohidrați bogați în fibre, curmalele ajută la protejarea inimii: consumul mai multor fibre a fost asociat cu un risc mai scăzut de boli cardiovasculare, diabet de tip 2 și obezitate, precum și cu scăderea colesterolului și a tensiunii arteriale.
2. Curmalele sunt bune pentru intestin
Pe lângă faptul că sunt benefice pentru sănătatea inimii, fibrele sunt esențiale pentru un intestin sănătos, atât pentru hrănirea bacteriilor prietenoase din microbiomul nostru intestinal, cât și pentru protejarea mucoasei intestinale în sine.
Promovează un intestin sănătos, care a fost legat de îmbunătățirea imunității și a bunăstării generale. Polifenolii-compuși puternici conținuți în toate plantele, inclusiv în curmale- hrănesc, de asemenea, microbiomul nostru intestinal.
3. Curmalele sunt bogate în micronutrienți
Sunt bogate în potasiu, care controlează echilibrul fluidelor. De asemenea, conțin fier ce ajută la producerea globulelor roșii care transportă oxigenul în corpul nostru. Avem nevoi de cuprul din curmale pentru a produce celulele roșii și albe din sânge.
Sunt la fel de bogate în mangan, necesar pentru activarea enzimelor din corpul nostru, inclusiv a celor necesare digestiei. În cele din urmă, ele furnizează vitamina B3 (sau niacina), care ajută digestia și sistemul nervos.
4. Proprietăți antioxidante și antiinflamatorii
Curmalele sunt bogate în mulți polifenoli. Acestea includ beta-caroten, licopen, flavonoide și antociani. Toate au caracteristici antioxidante și antiinflamatorii, ceea ce înseamnă că ajută la protejarea celulelor din corpul nostru de daune, boli sau toxine.
Interesul științific pentru polifenoli este ridicat și un număr tot mai mare de studii indică faptul că acești polifenoli pot avea un rol de jucat fie în prevenirea, fie în tratarea bolilor cardiovasculare, a cancerului și a obezității.
5. Încetinesc absorbția glucozei
Îndulcite doar cu fructoză (zahăr natural din fructe), curmalele reprezintă un înlocuitor bogat în nutrienți și alimente integrale.
Cu toate acestea, este important de subliniat că au totuși un conținut ridicat de zahăr, deci nu trebuie consumate fără moderație. Dacă sunt consumate regulat în exces, fructele uscate, precum curmalele sau caisele, pot deteriora dinții, deoarece sunt zaharoase și lipicioase.