STUDIU Consumul de cacao, un tratament delicios contra maladiei Alzheimer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Polifenolii din boabele de cacao împiedică procesul de deterioare a celulelor nervoase SURSA FOTO Fotolia
Polifenolii din boabele de cacao împiedică procesul de deterioare a celulelor nervoase SURSA FOTO Fotolia

O ceaşcă de cacao consumată în fiecare seară, înainte de culcare, ar putea opri evoluţia maladiei Alzheimer şi a altor boli degenerative ale creierului, relevă un nou studiu realizat de cercetătorii americani.

Testele realizate de oamenii de ştiinţă de la Mount Sinai Hospital din New York au arătat că un anumit tip de cacao numit “Lavado” împiedică grupurile de proteine dăunătoare să se depună pe creier şi să deterioreze celulele nervoase, potrivit dailymail.co.uk.

Soiul de cacao "Lavado" este bogat în polifenoli - antioxidanţi care se găsesc şi în fructe şi legume, despre care studiile anterioare au arătat că previn dezvoltarea bolilor degenerative ale creierului.

Echipa de cercetători a testat mai multe soiuri de cacao, însă "Lavado", care conţine cel mai mare nivel de polifenoli, a dovedit o eficienţă mai mare în combaterea acumulării de proteine dăunătoare.

Deoarece pierderea funcţiei sinaptice ar putea juca un rol esenţial în pierderile de memorie mai mult decât pierderea celulelor nervoase, salvarea funcţiei sinaptice ar putea reprezenta o ţintă mai importantă pentru un tratament eficient în cazul bolii Alzheimer, a explicat profesorul Giulio Maria Pasinetti, cel care a coordonat studiul.

În creierele afectate de boli degenerative, precum Alzheimer, proteinele dăunătoare se grupează şi completează golurile dintre celulele nervoase, afectând circuitul memoriei şi alte funcţii normale ale creierului.

Pasinetti a sugerat că ar fi indicat ca oamenii să includă cacao "Lavado" într-un supliment alimentar, acesta reprezentând o modalitate accesibilă şi ieftină de a preveni şi încetini evoluţia bolilor degenerative.

Cercetarea a fost publicată în Journal of Alzheimer's Disease.

Cacao "Lavado" reprezintă cacao naturală spălată (boabele sunt spălate şi apoi uscate la soare), care nu este supusă procesului de prelucrare olandez. 

În filmuleţul de mai jos, puteţi vedea diferenţa dintre cacao naturală, "Lavado", şi cea fermentată. 

   

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite