Sfaturi de urmat când eşti stresat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Psihologii folosesc tot mai des expresia de „intoxicaţie cu prea multe 
gânduri şi informaţii” cauzată de ritmul accelerat de viaţă.
Psihologii folosesc tot mai des expresia de „intoxicaţie cu prea multe gânduri şi informaţii” cauzată de ritmul accelerat de viaţă.

Secolul vitezei îşi merită din plin această denumire mai ales că nu doar activităţile noastre sunt pe repede înainte ci şi gândurile. Ritmul de viaţă s-a accelerat într-un mod considerabil, suprasolicitând mai ales creierul.

Nu este rău faptul că tehnologia a avansat şi astăzi avem posibilitatea să facem atât de multe lucruri la care bunicii noştri nici nu îndrăzneau să viseze. Însă unul din cel mai mare impact asupra noastră este gândul negativ, mai ales în situaţia în care creierul este suprasolicitat şi obosit.

Mai nou psihologii folosesc tot mai des expresia de „intoxicat cu prea multe gânduri şi informaţii” şi asta din cauza ritmului accelerat de viaţă. Această intoxicaţie de nivel fizic vine adesea la pachet cu un cumul nociv din punct de vedere alimentar sau anumite vicii precum fumatul sau alcoolul ce îţi dau senzaţia că te ajută să treci mai uşor peste.

Află cum poţi să te elibereze de aceste probleme cu trei trucuri simple dar extrem de eficiente:

Scapă de gândurile negative

Mai ţii minte în copilărie când scriai scrisori ce erau adevărate momente de confesiune şi le expediai aşteptând cu nerăbdare o reacţie de la destinatar? Ei bine, această acţiune a ta contribuia la descărcarea emoţională a ta şi la crearea de endorfine dar la gândul că ţi-ai împărtăşit oful şi vei primi o încurajare sau un semn de sprijin de la cineva.

În ziua de astăzi, foarte puţine persoane mai sunt în jurul tău pe care să te poţi baza cu adevărat şi la care să apelezi pentru a te destăinui.

Află pe Clicksanatate.ro ce altceva poţi face pentru a scăpa de stres!

Proprietăţile terapeutice ale mărarului

Gogoşarii îţi îmbunătăţesc vederea

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite