Articol publicitar

Sfatul specialistului: când folosim suplimente de slăbit şi la ce aspecte trebuie să fim atenţi?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
XLS MEDICAL

Viaţa agitată cu o mulţime de lucruri de făcut, stresul şi alimentaţia pe fugă pot aduce dezechilbre în viaţa ta, astfel că, după o vreme, corpul tau îşi poate pierde tonicitatea în absenţa unui program regulat de sport.

Reducerea caloriilor şi efortul fizic reprezintă abordarea standard a scăderii ponderale de durată. În multe cazuri însă, suplimentele pentru slăbit pot fi utile, fiind considerate o “scurtătură” către greutatea dorită.

Când putem apela la suplimentele de slăbit:

  • când avem multe kilograme de dat jos;
  • când dieta restrictivă nu asigură necesarul de minerale, vitamine, fitonutrienţi necesari greutăţii actuale;
  • când programul de viaţă, preferinţele alimentare şi stilul de viaţă nu permit în totalitate modificările recomandate, sau menţinerea unei diete stricte;
  • când răspunsul la dietă şi mişcare nu este satisfăcător şi încep să se acumuleze mai mult frustrările decât kilogramele date jos şi un mic ajutor ne ridică moralul şi ne ajută să continuăm cu programul de slăbit.

Cum alegem cel mai bun supliment de slăbit?

Când alegem un supliment de slăbit, este bine să fim atenţi la 2 aspecte esenţiale: siguranţa şi eficienţa produsului, susţine Dr. Catrinel Macovei, medic primar în Diabet, nutriţie şi boli metabolice. Informaţiile le putem afla citind eticheta, sau discutând cu medicul specialist:

1. Este suplimentul aprobat în Romania? Suplimentele de slăbit fac parte din categoria suplimentelor alimentare, se supun aceloraşi reglementări, fiind Conform Ordinului MSP 1069 / 2007 : “produsele alimentare ale căror scop este să completeze dieta normală şi care sunt surse concentrate de nutrienţi sau alte substanţe cu efect nutriţional ori fiziologic, separat sau în combinaţie, comercializate sub formă de doză”. Suplimentele de slăbit conţin de obicei mai multe ingrediente active, asociate în anumite cazuri cu vitamine şi/sau minerale. Suplimentele se notifică pentru aprobare fie la Institutul de Bioresurse Alimentare din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, fie la Institutul Naţional de Sănătate Publică, aparţinând de Ministerul Sănătăţii. Ca urmare, pe eticheta ar trebui să apară: Aviz de notificare nr. .. din data… şi forul care l-a avizat. Acestea afişează lunar pe site-urile oficiale lista suplimentelor care au primit notificare.

2. Eticheta conţine informaţii complete? Pe etichetă apar în limba română informaţii legate de: denumire, menţiunea că este un supliment alimentar; forma de comercializare, compoziţie: lista de ingrediente (cantitativ şi calitativ);  modul de administrare; termenul de valabilitate; datele de contact ale producatorului, ambalatorului sau distribuitorului; condiţiile de depozitare corespunzătoare; menţiune care să permită identificarea lotului; menţiuni speciale: un avertisment de a nu se depăşi porţia din produsul recomandat pentru consumul zilnic; o atenţionare că suplimentele alimentare nu trebuie să înlocuiască o alimentaţie variată şi adecvată şi alte atenţionări speciale.

3. Care este eficienţa reală? Exista studii medicale, clinice care să susţină beneficiile şi siguranţa produsului? Pe etichetele suplimentelor alimentare sunt permise doar anumite afirmatii legate de efecte, care se încadrează în 3 categorii: afirmaţii cu privire la sănătate, la conţinutul în nutrienţi şi informaţii legate de structura şi modul de acţiune.

4. Care sunt posibilele interacţiuni şi efecte adverse? Va interacţiona acest supliment cu alte medicamente sau suplimente luate în mod curent? Poate reduce sau creşte eficacitatea unui medicament? Poate creşte riscul de sângerare şi trebuie oprit înaintea intervenţiilor chirurgicale? Poate fi luat în timpul sarcinii sau al alaptării? Pot lua acest supliment dacă am diabet, hipertensiune arterială, boală cardiacă, sau altă afecţiune medicală?

5. Care este doza corectă pentru vârsta şi greutatea mea şi pentru a avea eficienţă maximă? Cât de repede ar trebui să se vadă efectele? Ce ar trebui să fac dacă nu apar beneficii sau apar efecte adverse? Cât timp pot folosi acest produs în siguranţă?

6. Poate fi achiziţionat din sursă sigură? Este preferabil din farmacii, magazine specializate, unde poţi verifica anumite informaţii.

Există astfel pe piaţă anumite suplimente de slăbit care sunt sigure pentru sănătatea ta şi te pot ajuta să obţii  un rezultat rapid. Acest lucru implică faptul că acestea au fost aprobate de autoritatea medicamentelor, iar efectul lor a fost testat şi verificat prin intermediul studiilor clinice. Acestea nu îţi promit că vei slăbi peste noapte fără să faci efort, ci sunt mai degrabă nişte ajutoare binevenite în cura de slăbire. Dieta şi sportul rămân principalele atuuri, dar suplimentele te ajută să arzi grăsimea mai repede fără să pierzi masă musculară.

XL-S Medical Fat Binder – aliatul tău în programul de scădere ponderală. Eficacitate dovedită clinic

XL-S Medical este liderul european în segmentul suplimentelor pentru slăbit, creat pentru a te ajuta să ajungi la greutatea ideală printr-o metoda naturală, complet sigură. XL – S Medical îţi completează stilul de viaţă având ca repere mese sănătoase şi echilibrate şi exerciţii fizice regulate. Vei observa personal rezultatele dorite în 10-15 zile. Studiile clinice realizate în Germania au demonstrat că XL-S Medical ajută persoanele supraponderale să slăbească de trei ori mai mult decât urmând o dietă obişnuită, fără efecte secundare nocive cunoscute. În plus, datorită formulei inovatoare, produsele XL-S Medical nu creează dependenţă, aspect dovedit clinic.

Absorbţia grăsimilor – redusă cu până la 27%

De de cele mai multe ori, rutina, stresul, alimentaţia dezechilibrată, aduc schimbări mari asupra corpului tău. Pe lânga acestea, nu aloci timpul necesar sportului, astfel că silueta ta suferă modificări. Excesul de greutate te expune la numeroase probleme de sănătate, cum ar fi bolile cardiace coronariene, diabetul, anumite tipuri de cancer, sindromul metabolic şi multe astfel de boli.

XL-S Medical Fat Binder este recomandat tuturor persoanelor supraponderale sau obeze, care conştientizează că o dietă bogată în grăsimi are impact negativ asupra greutăţii, dar au dificultăţi în a controla cantitatea de grăsime ingerată la fiecare masă.

Fiecare tabletă de XL-S Medical Fat Binder conţine Litramine™, un complex de fibre omologate, dovedit clinic că înglobează grăsimile, fiind derivat dintr-o sursă naturală şi organică, îmbogăţită cu vitaminele liposolubile A, D şi E. Administrat imediat după masă, XL-S Medical Fat Binder reduce cu până la 27% absorbţia caloriilor provenite din grăsimile alimentare, fără a avea efecte secundare. Este un instrument eficace pentru pierderea şi controlul greutăţii, atunci când este asociat cu o dietă săracă în calorii şi activitate fizică regulată.

„Suplimentele de slăbit testate amănunţit şi aprobate de autorităţile medicale reprezintă o alternativă viabilă, cu rezultate imediate atunci când sunt combinate cu un program adecvat de dietă şi exerciţii fizice. Suplimentele de slăbit pot contribui la creşterea ratei metabolice, la prevenirea adaptării biologice a organismului, la restricţia calorică impusă de dietă şi la gestionarea poftelor alimentare”, susţine Dr. Catrinel Macovei, Medic primar Diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice

Aşadar, ai o misiune simplă care începe cu o dietă sănătoasă, sport şi XL-S Medical Fat Binder!

Poţi găsi XL-S Medical Fat Binder pe site-ul Omega-Pharma  şi în farmaciile din toată ţara.

Nu uita: discută întotdeauna cu medicul sau cu farmacistul înainte de a cumpăra un supliment, pentru a vedea dacă este sigur şi potrivit pentru tine.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite