„Secretul japonez pentru o viață lungă și fericită“. Cei mai longevivi oameni au aceste două trăsături de personalitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai mulți centenari au trăsături de personalitate similare, care contribuie la creșterea duratei de viață, potrivit unui studiu.

Personalitatea unei persoane poate influența durata de viață FOTO Shutterstock
Personalitatea unei persoane poate influența durata de viață FOTO Shutterstock

Longevitatea este influențată de mai mulți factori: factorii genetici joacă un rol important, dar și stilul de viață, inclusiv alimentația, exercițiile fizice și anumite obiceiuri sănătoase au o contribuție importantă.

Alți factori, cum ar fi mediul înconjurător, expunerea la substanțe poluante și nivelul de stres pot avea, de asemenea, un impact smnificativ asupra duratei de viață.

Numeroase studii despre longevitate sunt în curs de desfășurare în domenii precum medicină și genetică, în încercarea de a înțelege mai bine procesul de îmbătrânire. Pe lângă factorii menționați mai sus, este posibil ca personalitatea unei persoane să joace un rol important în creșterea duratei de viață?

„Ikigai: Secretul japonez pentru o viață lungă și fericită“, una dintre cele mai populare cărți despre longevitate, evidențiază practicile din „zonelor albastre“, zone ale Globului cu unii dintre cei mai longeviv oameni din lume, inclusiv Japonia, potrivit CNBC.

Potrivit unui studiu citat în carte, majoritatea centenarilor, persoane care au împlinit sau se apropie de vârsta de 100 de ani, au două trăsături de personalitate similare, care pot contribui la creșterea duratei de viață.

Iată ce au în comun cei mai longevivi oameni din lume

1. O atitudine pozitivă

A face din liniște și fericire o prioritate în viață are efecte benefice demonstrate asupra sănătății mintale, dar îi poate ajuta pe oameni și să trăiască mai mult.

Majoritatea personelor centare care au participat la studiu au avut o atitudine pozitivă“, a declarat doctorul Nil Barzilai, unul dintre coautorii studiului, pentru ABC News. Această atitudine pozitivă poate fi caracterizată prin optimism, relaxare, personalitate extrovertită. În plus, acești bătrâni de 100 de ani „consideră râsul o parte importantă a vieții lor“, se arată în studiu. Larry Janisse, în vârstă de 98 de ani, găsește întotdeauna timp să spună o glumă. „Trebuie să râzi în viața asta“, a declarat el pentru CNBC.

2. Un grad ridicat de conștientizare emoțională

A fi conștient emoțional este, de asemenea, o caracteristică comună în rândul centenarilor, potrivit studiului. Aceasta înseamnă că nu își reprimă sentimentele și le spun celor din jur ceea ce simt. Exprimarea emoțiilor într-un mod sănătos poate aduce beneficii relațiilor. „Cu alte cuvinte, cei care se confruntă cu provocări, le abordează cu atitudine pozitivă și sunt capabili să-și gestioneze emoțiile sunt deja pe drumul spre longevitate“, au scris García și Miralles, autorii cărții „Ikigai: Secretul japonez pentru o viață lungă și fericită“.

Deși aceste două trăsături ies cel mai mult în evidență printre persoanele centenare, sunt necesare studii suplimentare, a mai precizat doctorul Nil Barzilai pentru ABC News.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite