Vârsta maximă până la care poate trăi un om. Femeile, mai longevive

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statisticienii olandezi au studiat date de la 75.000 de persoane care au murit în acastă țară în ultimii 30 de ani.

Cât de mult poate trăi un om
Cât de mult poate trăi un om

Cercetători olandezi au arătat că durata maximă de viață pentru o femeie este de 115,7 ani, în timp ce în cazul bărbaților este de 114,1 ani.

Concluzia aparține statisticienilor de la Tilburg și de la Universitatea Erasmus din Rotterdam, care au studiat date de la 75.000 de persoane care au murit în Olanda în ultimii 30 de ani.

Profesorul cercetător John Einmahl, a declarat pentru Medical Express: „În medie, oamenii trăiesc mai mult, dar cei mai în vârstă dintre noi nu au îmbătrânit în ultimii treizeci de ani. Există cu siguranță un fel de zid aici. Bineînțeles, speranța medie de viață a crescut. Cu toate acestea, pragul maxim nu s-a schimbat”.

Este vorba despre durata de viață, care este altceva decât speranța de viață, durată folosită pentru a determina cât de mult poate trăi un individ atât timp cât are grijă de el însuși.

Și cercetătorii americani au constatat o gamă similară de durate de viață.

Aceștia au stabilit că durata maximă de viață este puțin probabil să crească vreodată peste 115 ani.

Franțuzoaica Jeanne Louise Calment, care a trăit 122 de ani, este deținătoarea recordului mondial, fiind cea mai în vârstă persoană care a trăit vreodată. Ea s-a născută în 1875 și a murit în 1997.

Știință



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite