Scorţişoara aduce beneficii neaşteptate corpului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scorţişoara scade nivelul de zahăr din sânge
Scorţişoara scade nivelul de zahăr din sânge

Are un miros unic, puţin înţepător, întâlnit mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă, la prăjiturile servite cu vin fiert, şi ar trebui apreciată şi pentru proprietăţile terapeutice neştiute pe care le are.

La noi, scorţişoara este adesea folosită în reţetele de dulciuri, dar alte culturi gastronomice o utilizează pentru a aromatiza o mulţime de feluri de mâncare.

De asemenea, praful roşiatic aduce corpului beneficii datorită proprietăţilor antibacteriene, antifungice şi antiparazitare deţinute.

În plus, remediile pe bază de scorţişoară scad nivelul de colesterol „rău“, ajută în procesul de detoxificare, înlesneşte tranzitul intestinal şi conţine minerale esenţiale, precum magneziu, calciu, fosfor şi fier.

Scade nivelul de zahăr din sânge

Pudra roşiatică poate reface nivelul glicemiei, după o masă bogată în zaharuri şi carbohidraţi. Scorţişoara conţine şi fibre, care ajută la îmbunătăţirea digestiei.

De acest efect benefic se bucură pacienţii care suferă de diabet zaharat de tip II, care în urma reacţiilor scorţişoarei în organism scapă de problema glicemiei mărite.

Află pe clickpentrufemei.ro mai multe beneficii ale scorţişoarei.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite