Schimbarea în alimentație care asigură păr bogat și o piele strălucitoare

0
Publicat:

Dietele pot fi înșelătoare. Nu putem fi niciodată siguri că primim suficiente substanțe nutritive - mai ales dacă vrem să slăbim sănătos. Și, știm că dieta are un impact asupra părului, pielii și unghiilor. Consumând alimentele potrivite ați putea obține un păr mai gros, unghii mai puternice și o piele strălucitoare. Potrivit dermatologilor, carnea slabă, ouăle, legumele și cerealele sunt cele mai bune alimente pe care să le adăugați în alimentația de zi cu zi.

Ce alimente ajută organismul / Foto: Arhivă / Shutterstock
Ce alimente ajută organismul / Foto: Arhivă / Shutterstock

Dermatologul Dr. Anna Chacon a vorbit pentru publicația SheFinds, despre alimentele care ar trebui consumate pentru un păr, o piele și unghii mai sănătoase și a spus că ouăle, carnea slabă, legumele și cerealele sunt bogate în nutrienți și pline de vitamine de care corpul are nevoie pentru a se dezvolta. 

Păr mai sănătos

Pentru un păr impecabil și puternic, există numeroase alimente bogate în nutrienți pe care experții recomandă să le adăugați în dieta de zi cu zi. Fie că vă confruntați cu căderea părului sau pur și simplu doriți să aveți șuvițe mai strălucitoare și mai groase printr-o dietă mai sănătoasă puteți ajunge la rezultate.

„Ouăle, cărnurile slabe (precum puiul și peștele) și produsele din soia sunt toate surse sănătoase. În fiecare zi, consumați câte o porție. O multivitamină zilnică este o idee inteligentă, deoarece oligoelementele, cum ar fi fierul, magneziul, zincul și biotina, au și ele un impact asupra părului", spune Dr. Chacon. 

Piele strălucitoare

Pielea ta va trece printr-o serie de schimbări pe măsură ce îmbătrânești, iar acesta este un lucru pe care poți ajunge să îl accepți și să îl iubești. Dar s-ar putea să cauți și modalități de a arăta cât mai bine, indiferent de vârstă. Să ai o piele sănătoasă și strălucitoare te va face întotdeauna să arăți (și să te simți) fantastic!

Dr. Chacon spune: „Asigurați-vă că consumați multe fructe, legume, cereale integrale și proteine slabe. O dietă bogată în ulei de pește sau suplimente de ulei de pește și săracă în grăsimi dăunătoare și carbohidrați rafinați sau procesați poate ajuta la o piele cu aspect mai tânăr." Suplimentele de ulei de pește sunt foarte recomandate de dermatologi și make-up artiști, deoarece reduc și previn ridurile.

Unghii mai puternice

Unghiile tale sunt puternice și au un aspect sănătos? Dacă vedeți creste, lovituri sau zone de culoare sau formă neobișnuită, probabil că nu sunt. Multe dintre afecțiunile mai puțin dorite ale unghiilor pot fi evitate prin îngrijirea adecvată a acestira și o schimbare a dietei. Dr. Charcon menționează ce alimente pot ajuta la întărirea unghiilor:

„Carnea și ouăle. Deoarece unghiile sunt compuse din proteina cheratină, o dietă bogată în proteine, cum ar fi carnea roșie, poate ajuta la creșterea, vindecarea și menținerea unghiilor sănătoase", notează ea.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite