Şase moduri de a scăpa de grăsimea de pe abdomen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbaţii sunt predispuşi riscului dacă au în jurul taliei 100 de centimetri, iar femeile 83 de centimetri  FOTO Shutterstock
Bărbaţii sunt predispuşi riscului dacă au în jurul taliei 100 de centimetri, iar femeile 83 de centimetri  FOTO Shutterstock

Persoanele cu o cantitate mare de grăsime abdominală prezintă un risc mai ridicat de a avea diverse probleme de sănătate, comparativ cu cei care au grăsime în alte zone ale corpului, susţin cercetătorii americani.  Printre aceste probleme de sănătate se numără diabetul zaharat, unele tipuri de cancer, hipertensiune arterială, boli de inimă şi demenţă.

Grăsimea din interiorul cavităţii abdominale, depusă în jurul organelor (grăsime viscerală), este cea care cauzează probleme, pentru că produce hormoni şi alte substanţe periculoase. Potrivit cercetătorilor, bărbaţii sunt predispuşi riscului dacă au în jurul taliei 100 de centimetri, iar femeile 83 de centimetri.

Pentru a scăpa de „colăcei“, există câteva sfaturi ce pot fi adoptate în dieta zilnică.

1. Mănâncă numai alimente integrale

Asta înseamnă să mănânci fulgi de ovăz şi mere în loc de...gogoşi. Optează pentru orez brun, cartofi dulci sau tărâţe de ovăz.

2. Mănâncă la ore fixe

Încearcă să nu laşi să treacă mai mult de trei ore fără să mănânci. Mesele regulate şi echilibrate ajută la reglarea sistemului digestiv, a glicemiei, a insulinei şi a poftei de mâncare.

3. Ascultă-ţi corpul

Mănâncă atunci când îţi e foame şi opreşte-te când te simţi sătul. Dacă aştepţi să ţi se facă foame din nou vei face alegeri alimentare proaste.

4. Plănuieşte din timp

Plănuieşte-ţi din timp mesele şi gustările pentru toată săptămâna. Dacă la ora 15.00 eşti pregătit să iei o gustare care îţi va regla nivelul glicemiei şi al insulinei, vei avea energie pentru tot restul zilei.

5. Consumă multă apă

Nu uita de beneficiile pe care le are asupra organismului consumul a cel puţin trei litri de apă pe zi. De multe ori simţi că ţi-e foame, însă corpul tău are nevoie de apă.

6. Proteine şi legume

Multe dintre mesele noastre trebuie să includă o sursă săracă de proteine, precum albuşul de ou, pui, peşte sau carne de vită cu legume verzi. Acest lucru ajută la reglarea apetitului şi a nivelului hormonilor.
 

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite