Salata ideală pentru o inimă sănătoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru sănătatea sistemului cardiovascular este important să consumi alimente cu un conţinut ridicat de potasiu, apă şi magneziu.
Pentru sănătatea sistemului cardiovascular este important să consumi alimente cu un conţinut ridicat de potasiu, apă şi magneziu.

O afecţiune tot mai des întâlnită în ziua de astăzi, tensiunea arterială ridicată, ce poate provoca apariţia anumitor probleme cardiace, poate fi ţinută în frâu şi cu ajutorul alimentaţiei.

De ceva vreme specialiştii recomandă consumul zilnic de legume şi fructe şi o hidratare corespunzătoare indiferent de anotimp.

Şi asta deoarece hrana vie este plină de nutrimenţi, vitamine, minerale şi antioxidanţi de care organismul tău are nevoie.

Pentru sănătatea sistemului cardiovascular este important să consumi alimente cu un conţinut ridicat de potasiu, apă şi magneziu, astfel că aceste componente regăsindu-se din plin în castraveţi, poţi să îi consumi cu cea mai mare încredere.

Cea mai bună combinaţie pe care o poţi face este să combini castravetele cu usturoiul. Da, nu este tocmai o combinaţie des întâlnită, însă calităţile sale nutriţionale sunt extraordinare mai ales dacă te afli deja în grupul persoanelor afectate de hipertensiuena arterială.

Cum apar bolile cardiace?

În momentul în care inima pompează sângele, dacă arterele se îngustează din diferite motive (alimetaţie bogată în grăsimi, alcool, tutun) se crează tensiunea arterială, care nedescoperită la timp poate duce la apariţia bolilor cardiace mai greave precum şi la un eventual accident vascular cerebral.

Nici stresul sau lipsa sportului nu te ţine la distanţă de aceste afecţiuni, mai ales că ambele activităţi sunt în strânsă legătură cu un nivel ridicat de colesterol, unul dintre diversele cauze ale îngustării vaselor sangvine.

Însă în această privinţă o salată de castraveţi cu usturoi te poate ajuta într-un mod extrem de benefic.

Află pe Clicksanatate.ro ce alte ingrediente nu trebuie să lipsească din dieta cardiacilor!

Efectele consumului zilnic de pătrunjel

Tratamente naturiste pentru infecţiile genitale

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite