Remedii rapide pentru a dormi bine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se recomandă alimentele care aduc un plus de triptofan, un aminoacid 
responsabil de sintetizarea melatoninei şi serotoninei, substanţe care 
induc somnul.
Se recomandă alimentele care aduc un plus de triptofan, un aminoacid responsabil de sintetizarea melatoninei şi serotoninei, substanţe care induc somnul.

Dacă vrei să nu apelezi la somnifere şi să ai un somn odihnitor, atunci cel mai indicat ar fi să încerci una dintre cele mai vechi modalităţi de a te deconecta şi relaxa după o zi agitată.

Chiar dacă sunt recunoscute sub denumirea de remedii băbeşti tocmai pentru că sunt foarte vechi, o să fii surprins să vezi că ele au efect chiar şi astăzi.

Sigur ţi s-a întâmplat şi ţie când erai copil să te îmbolnăveşti şi bunica să vină îndată cu o soluţie banală dar salvatoare.

Ei bine, inclusiv în cazul somnului deficitar există soluţii oferite de natură, cunoscute de bătrâni şi transmise până astăzi.

Un pahar de lapte, seara

Nimic nu se compară cu un pahar de lapte călduţ băut seara înainte de culcare. Nu te grăbi să îl bei repede, savureaza-l încet în timp ce te demachiezi sau asculţi o muzică de relaxare. Seara nu face abuz de mâncare deoarece încărcarea tubului digestiv poate să îţi cauzeze insomnii. Se recomandă alimentele care aduc un plus de triptofan, un aminoacid  responsabil de sintetizarea melatoninei şi serotoninei, substanţe care induc somnul.

Calciul din lapte ajută la utilizarea triptofanului, şi dacă nu îţi place gustul său poţi apela la câteva condimente care să îi sporească calităţile sale benefice asupra organismului uman.

Află pe Clicksanatate.ro ce te ajută să ai un somn bun!

Ce probleme de sănătate dezvăluie picioarele tale

Afinele stopează formarea varicelor

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite