Remedii care te ajută să slăbeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Păpădia ajută şi la slăbit, întrucât previne retenţia de apă în ţesuturi şi are acţiune laxativă
Păpădia ajută şi la slăbit, întrucât previne retenţia de apă în ţesuturi şi are acţiune laxativă

Plantele nu sunt o soluţie miraculoasă pentru a slăbi, însă reprezintă un ajutor de nădejde. Condiţia: ceaiurile trebuie să fie consumate în cadrul unei diete echilibrate.

Ceaiul verde

Una dintre cele mai indicate plante pentru a slăbi, ceaiul verde accelerează metabolismul bazal, ajutând la arderea caloriilor. Virtuţile benefice sunt puse pe seama taninurilor, care împiedică asimilarea grăsimilor. De asemenea, ceaiul verde te ajută să ai abdomenul plat, întrucât catehinele conţinute de acest ceai opresc acumularea depozitelor adipoase la acest nivel.

Pentru controlul greutăţii, consumă zilnic ceai verde obţinut dintr-o linguriţă de plantă la o cană cu apă, lăsat la infuzat 10 minute. Se consumă 2 căni pe zi, nu mai târziu de ora 18.00.

Guarana

Plantă bogată în cafeină, guarana ajută la reducerea senzaţiei de foame, are o uşoară acţiune diuretică şi previne asimilarea grăsimilor, calităţi care o recomandă în cura de slăbire. În plus, planta previne stările de oboseală care însoţesc adesea dietele.

Poţi consuma guarana sub formă de de ceai, pudră sau capsule. Având un conţinut mare de cafeină, guarana nu trebuie consumată în a doua parte a zilei.

Păpădia

Plină de virtuţi vindecătoare, păpădia ajută şi la slăbit, întrucât previne retenţia de apă în ţesuturi şi are acţiune laxativă şi diuretică. În cura de slăbire este indicată tinctura de păpădie, pentru prepararea căreia se utilizează planta întreagă (rădăcina, tulpina, frunzele, florile).

Află şi alte remedii pe clicksanatate.ro

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite