Protejează-ţi ficatul prin alimentaţie
0Oboseala cronică, infecţiile frecvente, constipaţia, pungile de sub ochi sau problemele menstruale pot fi semne că ficatul „nu se simte bine”. Este momentul unor măsuri radicale în privinţa alimentaţiei.
Ficatul este o adevărată uzină care ne ajută să scăpăm de substanţele toxice din organism. El curăţă şi detoxifică aproape doi litri de sânge în fiecare minut.
Tot el are rolul important de prevenire a bolilor şi, atunci când funcţionează normal, stochează vitamine şi produce proteine.
Ce e bine să mănânci
Alimentele care conţin fibre, de exemplu, legumele, în special cele verzi sau cruciferele, sunt preferatele ficatului. Spanacul, salata verde, varza, varza de Bruxelles, conopida, sfecla, ardeii graşi sunt şi ele pe aceeaşi listă.
Cerealele integrale reprezintă o altă sursă importantă de fibre. Fructele au în plus antioxidanţi, mai ales grepfrutul, lămâile, portocalele, fructele de pădure etc.
„Grăsimile bune”. Le iei din peşte, ulei de măsline, soia sau din in, nuci, seminţe de dovleac. Poţi lua şi suplimente cu ulei de peşte.
Află pe clicksanatate.ro care sunt alimentele care ajută la prevenirea bolilor de ficat