Poți slăbi dacă mănânci cartofi albi? Iată ce spune un nutriționist
0Eliminați în cazul celor mai multe diete, carbohidrații, prezenți într-o gamă largă de alimente, precum cerealele, fructele, legumele și leguminoasele, „alimentează” organismul cu energie, relatează SHEFINDS.
Cu toate acestea, legătura dintre carbohidrați și creșterea sau pierderea în greutate a fost un subiect intens dezbătut.
Conform nutriționistului și instructorului de fitness, Joe Johnson, puteți consuma frecvent cartofi albi pentru a obține rezultate în ceea ce privește pierderea în greutate.
Cartofii albi sunt o sursă importantă de carbohidrați și nutrienți. Cu o aromă ușoară și o textură fină, aceștia pot fi preparați în diverse moduri, precum prăjiți sau fierți.
În ciuda reputației lor, cartofii albi oferă nutrienți esențiali, precum potasiu, vitamina C și vitaminele B. Johnson a dezvăluit că „umilul cartof alb a fost demonizat de nenumărate ori și adesea uitat de când a crescut în popularitate cartoful dulce”.
Indicele glicemic al acestora poate varia în funcție de metodele de preparare, având un impact asupra nivelului de zahăr din sânge. Integrarea cartofilor albi într-o dietă echilibrată, alături de alte alimente bogate în nutrienți, poate contribui la un plan alimentar bine pus la punct.
„Cartofii albi sunt, de fapt, relativ săraci în calorii, având doar 90 de calorii per 100 g, sunt bogați în vitamina C și plini de fibre, ceea ce înseamnă că sunt hrănitori”, a mai adăugat Johnson.
În plus, aceștia te mențin sătul pentru mai mult timp. Acest aspect este foarte important, în special în timpul dietei, deoarece senzația de sațietate joacă un rol esențial în limitarea consumului excesiv de calorii.