Plante care au grijă de sănătatea ficatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Remediile pe bază de cicoare şi de sulfină au grijă de sănătatea ficatului
Remediile pe bază de cicoare şi de sulfină au grijă de sănătatea ficatului

Stresul, oboseala, alimentaţia dezechilibrată şi virusurile hepatice au consecinţe nefaste asupra ficatului. Din fericire, farmacia verde ne oferă numeroase emedii care au grijă de acest organ.

Obiceiurile nesănătoase, cum sunt dieta bogată în grăsimi şi alimentele care se digeră greu, nopţile albe şi stresul afectează activitatea ficatului. Acesta secretă bilă pentru digestie, filtrează substanţele nutritive de toxine, neutralizează şi elimină reziduurile din organism.

Un ficat suprasolicitat începe să dea semne de îmbolnăvire prin oboseală inexplicabilă, limbă încărcată, greaţă, dureri în partea dreaptă, lipsa poftei de mâncare, miros neplăcut al gurii.

Armurariul, pentru cura de detoxificare

Fitoterapeuţii spun că un ficat încărcat trebuie detoxificat. Curele cu armurariu sunt eficiente în acest caz. Armurariul este o plantă utilizată des în medicina naturistă, pentru că are proprietăţi antioxidante şi de stimulare a capacităţii de regenerare a ficatului.

Se folosesc fructele şi seminţele uscate şi mărunţite ori sub formă de extract. Poţi face infuzie dintr-o lingură şi jumătate de fructe de armurariu măcinate, la o cană cu apă, pe care o laşi la infuzat timp de 15 minute. Se beau 3 căni pe zi, în cure de 3-4 săptămâni.

Descoperă pe clicksanatate.ro şi alte remedii care aduc beneficii ficatului

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite