Pericolul din combinația alimentară roșii cu brânză - De ce nu e bine să le mănânci împreună

0
Publicat:

Combinația de roșii cu brânză este una dintre cele mai populare, fiind folosită în special în salate, dar nu numai. Deși este un deliciu, specialiștii nu o recomandă. Ei chiar spun că ar putea fi dăunătoare pentru sănătate, un risc la care ne supunem atunci când le consumăm împreună.

Combinația de roșii cu brânză poate fi dăunătoare
Combinația de roșii cu brânză poate fi dăunătoare

Combinația de roșii cu brânză este una dintre preferatele sezonului cald, fiind și foarte răcoroase, împreună. Dar, deși par niște alimente banale, această combnație poate fi dăunătoare pentru sănătate.

Roșia, care este, în realiate, un fruct și nu o legumă. Coținutul ei bogat în licopen, un carotenoid care face parte din grupa non-provitamină A, protejează ADN-ul celular. Acesta poate diminua riscul de cancer, arată Cancan.

De asemenea, consumul de roșii ajută la îmbunătățira vederii, reglarea tensiunii arteriale și poate scădea nivelul de colesterol. De asemenea, roșiile conțin calciu și magneziu, care sunt elemente importante pentru sistemul osos. Mai mult decât atât, sunt bune pentru sistemul imunitar.

Nu este de neglijat faptul că roșiile pot fi consumate de cei care vor să slăbească, deoarece o roșie medie are mai puțin de 20 de calorii.

Totuși, combinația cu brânză nu este la fel de apreciată. În timp ce roșiile simple oferă atâtea beneficii pentru sănătate, combinația acestora cu brânza, care este grasă, la care – într-o salată – se vor mai adăuga și alte grăsimi precum ulei, sos sau pâine, se va transforma într-o bombă calorică.

De aceea specialiștii recomandă ca această combinație să fie consumată doar ocazional și nu să fie transformată într-o obișnuință. 

Mai trebuie știu faptul că, în cantități mari, roșiile pot provoca inflamații în corp, dureri de cap sau de articulații.

Pe de altă parte, arată aceeași sursă, consumul excesiv de brânzeturi poate duce la dereglări hormonale. Nici conținutul de cazeină nu este benefic, în exces, acesta poate duce la apariția unor tipuri de cancer.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite