Măceşele, sursa ta de vitamine
0Cu o concentraţie mare de vitamina C, fructele mici şi roşii de măceş întăresc imunitatea şi previn virozele specifice schimbărilor de sezon. De asemenea, măceşele au în compoziţie şi alte substanţe care combat oboseala şi dau o stare de bine.
Infuzia de măceşe are grijă de sistemul digestiv
Sub formă de infuzie, măceşele cresc rezistenţa organismului faţă de boli, protejând sistemul digestiv. Remediul stimulează secreţia biliară, are grijă de pereţii stomacului şi ai intestinelor.
Mod de preparare:
Ai nevoie de: 2 linguri de măceşe, 1 cană cu apă, miere după gust. Se toarnă apa clocotită peste măceşe şi se lasă la infuzat până se răceşte.
Mod de administrare:
Se bea de 2-3 ori pe zi, înainte de mese. Pentru un gust mai bun, infuzia se poate îndulci cu miere.
Siropul de măceşe întăreşte imunitatea
Datorită conţinutului ridicat de vitamina C, măceşele întăresc organismul şi-l pregătesc să lupte împotriva virozelor. De asemenea, siropul de măceşe combate anemia, favorizând producerea de globule roşii.