Legume de sezon pentru sănătate de fier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Odată cu sosirea primăverii au apărut şi legumele de sezon, motiv de bucurie pentru persoanele care adoră să le consume în salate. Este o decizie înţeleaptă, deoarece au puţine calorii şi conţin multe substanţe nutritive atât de benefice organismului nostru.

Salata verde îţi oferă un somn odihnitor

Se consumă de obicei în stare proaspătă alături de alte legume, fie pentru prepararea salatelor, fie pentru sendvişuri. Are un conţinut bogat în substanţe nutritive, oferind multiple beneficii sănătăţii tale. Salata verde ajută la tratarea constipaţiei prin nivelul ridicat de celuloză, ameliorează insomnia şi durerile de cap.  

Fiind un aliment bogat în fier, este recomandat persoanelor anemice, dar şi femeilor însărcinate deoarece conţine acid folic.

Sfecla roşie te scapă de toxine

Se cultivă încă din preistorie şi există numeroase motive pentru care o folosim şi în ziua de azi. În primul rând, pentru că are un gust excelent, în al doilea rând, datorită multiplelor efecte benefice pe care le are asupra sănătăţii.

Sfecla roşie previne bolile cardiovasculare şi cancerul, stimulează funcţia ficatului şi a rinichilor, organe foarte importante în procesul de detoxificare.

Pe lângă acestea, este recomandată şi femeilor însărcinate, fiind o sursă importantă de acid folic.

Conopida previne afecţiunile oftalmologice

Este o plantă care face parte din familia cruciferelor ,fiind bogată în minerale (potasiu, magneziu, calciu, mangan, fier, cupru, zinc, fluor) şi vitamine ( C, K, B1, B2, B6). Datorită conţinutului bogat de substanţe nutritive, conopida ajută la combaterea bolilor de inimă şi scade riscul de atac cerebral, reglează tensiunea arterială, previne anemia prin conţinutul de fier şi vitamina B6, şi nu în ultimul rând, previne cataracta dar şi alte afecţiuni oftalmologice.

Citeşte mai multe pe Clickpentrufemei.ro!

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite