Legătura surprinzătoare dintre sănătatea dinților și dimensiunea anumitor zone din creier

0
Publicat:

O echipă de oameni de ştiinţă din Japonia a constatat că bolile gingivale şi pierderea dinţilor au fost legate de micşorarea unei anumite zone din creier.

1 dantura varsta jpg jpeg

Cercetătorii japonezi au studiat 172 de persoane cu o vârstă medie de 67 de ani care nu aveau probleme de memorie la începutul cercetării. Participanţii au fost supuşi unor examene dentare şi au făcut teste de memorie la începutul studiului. De asemenea, participanţilor li s-au efectuat examinări cerebraleimagistice. Aceeași examinare a avut loc patru ani mai târziu, notează Aleph News. 

Ulterior, cercetătorii au descoperit că numărul de dinți şi cantitatea de afecțiuni gingivale au fost legate de modificările creierului.

Este vorba despre o zonă a creierului, care controlează gândirea şi memoria. Așadar, persoanele cu afecţiuni gingivale severe aveau o rată de 1,3 ani de îmbătrânire a creierului. Aceste rezultate evidenţiază importanţa păstrării sănătăţii dinţilor şi nu doar a păstrării dinţilor.

Sursa citată mai menționează faptul că sunt necesare mai multe studii pe grupuri mai mari de persoane pentru a lua în considerare aceste rezultate.

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite