Alimente și băuturi care atacă dinții. Cine sunt dușmanii unei danturi sănătoase, ce să nu consumi
0Există câteva alimente și băuturi care nu sunt deloc prietenoase cu dantura. Consumul acestora poate face ca albul dinților să-și piardă strălucirea și să aibă pete. Este important să le evităm cât de mult putem pentru a avea o dantură sănătoasă.

Alimentele și băuturile acide, cum ar fi vinul roșu, pot deschide porii din smalțul dinților tăi. „Pe măsură ce smalțul devine mai dur și suprafața sa totală crește, acest lucru poate deschide calea pentru ca, culorile găsite în alimentele și băuturile pe care le consumăm să devină gravate pe suprafața dinților tăi”, spune Joseph Salim, DMD.
Vinul roșu este o băutură acidă care poate „grava” smalțul și permite particulelor roșu închis de vin să adere la suprafețele sale, scrie click.ro
Pe lista dușmanilor danturii se regăsesc, de asemenea, cafeaua și ceaiul. Cel din urmă conține taninuri care vă pot păta dinții. În plus, zahăr din aceste băuturi afectează cavităţiile dinţilor, care vor deveni un teren de reproducere pentru bacterii. Există însă o metodă simplă de a reduce colorarea dinților.
Citește articolul complet pe click.ro
Și periatul excesiv dăunează
Surprinzător sau nu, chiar și spălatul pe dinți prea des poate afecta igienei dentare. Este indicat să ne spălăm de două ori pe zi, sau după fiecare masă. Chiar dacă unora le place să se spele mult mai des pe dinți pentru a-i păstra curați, periajul excesiv poate afecta smalțului dinților.
Spălatul mult prea des poate conduce la deteriorarea smalțului care va cauza o dantură sensibilă. Dinții vor deveni chiar mai galbeni decât de obicei, deoarece dentina din spatele smalțului afectat va deveni mai vizibilă.
De asemenea, este indicat ca atunci când consumi citrice să nu te speli pe dinți cel puțin 30 de minute. Cei mai mulți oameni își încep ziua cu un fresh de portocale sau cu niște fructe pentru un boost de energie încă de la primele ore ale dimineții. Problema este că fructele cu conținut ridicat de acid pot deteriora smalțul dinților. Astfel, periajul imediat după consumul de citrice trebuie evitat.