Stresul îngălbeneste dinții. Trucul indicat înainte de a folosi pasta de dinți

0
Publicat:

Cu toţii ne dorim să o dantură sănătoasă și strălucitoare, însă petele galbene ne dau de furcă. Cele mai cunoscute cauze sunt consumul de alimente închise la culoare și periajul ineficient, însă și stresul pare să aibă un rol în îngălbenirea dinților. 

Periajul dentar este important, dar nu suficient pentru o dantură impecabilă. FOTO Shutterstock
Periajul dentar este important, dar nu suficient pentru o dantură impecabilă. FOTO Shutterstock

Stresul contribuie la îngălbenirea dintilor? Da! Mai multe studii diferite au arătat că stresul strică dintii, potrivit Sfatulparintilor.ro. De vină ar fi cortizolul care slăbește sistemul imunitar, ceea ce face ca lupta cu placa dentară să fie ineficientă. 

Mișcarea în aer liber, sportul sau orice alt mijloc care ne va ajuta să scăpăm de stres contribuie într-o oarecare măsură și la ameliorarea acestei probleme.

Dar pentru a preveni petele galbene sau tartrul ori pentru a scăpa de ele este nevoie, în primul rând de un periaj dentar corect.

Un truc simplu

Dr. Claudio M. Levato, medic dentist în Illinios, recomandă un truc util.

„Pentru a reduce tartrul, periază-ți dinții doar cu apă timp de doua minute pe zi. Apoi aplică pasta de dinți și freacă dantura. Atunci când nu este pastă de dinți, periuța curăță mai bine suprafața dintelui”, a explicat stomatologul, potrivit sursei citate.

Pentru o eficiență mai bună a periajului, putem opta pentru o periuță electrică. Cercetătorii  care o recomandă spun ca astfel se reduce placa cu până la 30% în doar două săptămâni.

O alimentație sănătoasă este, de asemenea, o condiție a unei danturi sănătoase. Specialiștii recomandă, printre altele, includerea,+ în meniul nostru și a sucului de grapefruit, despre care spun că împiedică sângerările și reduce riscul apariției bolilor gingivale cu până la 20%, pentru ca îmbunătățește circulația la nivelul gingiilor și ajută la producerea de colagen în țesutul gingival, potrivit sursei citate.

Alte remedii

Ar fi bine să nu uităm că un zâmbet larg, care scoate la iveală o dantură albă, este o carte de vizită importantă.

Pentru a crește șansele de avea o dantutră impecabilă este bine să evităm consumul excesiv de alimente care pătează dinţii, cum ar fi cafeaua şi vinul roşu şi să încercăm remediile recunoscute pentru capacitatea de a proteja smalţul dinţilor şi de a le reda strălucirea.

Cojile de portocale şi banane pot fi utile în acest sens.

După periajul dentar, se freacă dinții cu partea interioară a unei coji de portocală sau banană. Cojile conţin minerale care sunt uşor absorbite de smalţul dinţilor şi formează o peliculă protectoare. Este important să fie folosite în aceeaşi zi în care fructele au fost decojite, pentru a beneficia din plin de proprietăţile lor.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite