Iată ce poţi trata cu rozmarin!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rozmarinul este un remediu natural pentru o varietate de boli, încă din antichitate. Află în tratarea căror afecţiuni este folosită această plantă.

Reduce migrenele

Rozmarinul tratează în mod eficient migrenele. Pentru a beneficia de acest efect al plantei, fierbe câteva frunze de rozmarin într-o oală, după care toarnă compoziţia într-un bol mai mare. Stai deasupra lui pentru 10 minute, ţinându-ţi capul acoperit cu un prosop.

Inhalarea mirosului de rozmarin îmbunătăţeşte memoria şi starea de spirit şi reduce durerile puternice de cap.

Remediu antiinflamator

Rozmarinul coţine doi compuşi, acid carnosic şi carnolos, care au proprietăţi antiinflamatorii. Într-un studiu se arată că aceşti compuşi inhibă enzima COX-2, care cauzează durere şi inflamaţii în organism.

De asemenea, compuşii împiedică organismul să producă în exces oxid nitric, întrucât acesta joacă un rol important în procesul inflamator.

Previne căderea părului

Cercetările efectuate de-a lungul timpului arată că rozmarinul este eficient în cazul persoanelor cu alopecie, o afecţiune care duce la căderea excesivă a părului. Oamenii de ştiinţă susţin că masarea scalpului cu ulei de rozmarin, lavandă, cimbru şi cidru ajută la regenerarea părului, dacă tratamentul este urmat cel puţin patru luni.

Citeşte materialul pe clicksanatate.ro

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite