Gotu Kola, ginsengul indian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gotu Kola este recomandată şi ca leac contra insomniei.
Gotu Kola este recomandată şi ca leac contra insomniei.

În urmă cu mulţi ani, locuitorii din Sri Lanka au observat că elefanţii consumă foarte des frunzele de Gotu Kola şi i-au atribuit acestui leac longevitatea animalului. Au început să folosescă remedii cu aceste frunze pentru a trăi mai mult, dar şi pentru alte afecţiuni.

Indienii şi chinezii o folosesc încă din vechime, considerând-o planta longevităţii. Dacă te uiţi bine la forma acesteia vei observa că se aseamănă cu cea a creierului omenesc. Nu e de mirare că printre principalele sale proprietăţi terapeutice pe primul loc se află cele legate de sănătatea activităţii cerebrale.

Ştiai că...

...Centella asiatica, aşa cum i se spune în latină acestei plante, este utilizată de yoghinii din Himalaya pentru a-i ajuta în practicarea meditaţiei? Ei cred că minunatul remediu natural echilibrează cele două emisfere ale creierului şi astfel s-ar ajunge la o înaltă stare de spirit.

Reduce stresul

Gotu Kola acţionează ca un tonic general restabilind funcţionarea optimă a întregului organism. Datorită proprietăţilor sale curative, ginsengul indian echilibrează funcţiile creierului şi ale restului corpului. Planta, folosită ca leac pentru afecţiunile sistemului nervos, repară şi restabileşte principalele linii de transmisie a impulsurilor nervoase de-a lungul creierului şi corpului, notează cei de la consciouslifestylemag.com

Cercetătorii spun că planta a fost folosită încă din vechime de vracii indieni şi chinezi pentru a reduce anxietatea şi stresul. Este recomandată ca leac contra insomniei. Specialiştii în fitoterapie recomandă Gotu Kola în tratarea epilepsiei, a îmbătrânirii premature, în cazurile de senilitate.

Mulţi vorbesc despre proprietăţile care întăresc funcţiile cognitive, spre exemplu, memoria şi capacităţile intelectuale. Reflexele vor fi îmbunătăţite cu ajutorul acestui leac antic, iar sistemul nervos central îşi va reface rezervele de energie ale întregului organism.

Află pe clicksanatate.ro în ce situaţii te ajută remediile cu Gou Kola!

Alimente cu care combaţi balonarea

Donează sânge!

Viață sănătoasă


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri